<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Sådan mindsker du smitterisiko i forbindelse med arbejdet
dana lim

Sådan mindsker du smitterisiko i forbindelse med arbejdet


covid-19

En ny vejledning fra BFA Bygge & Anlæg gør det nemmere for dig at sikre, at du minimerer smitterisikoen under arbejdet. Vejledningen er udarbejdet sammen med en lang række af byggeriets organisationer og ligger frit tilgængelig online og som download, så du altid kan have den lige ved hånden på din mobil.

Hvordan holder byggeriet hjulene i gang uden at risikere smittespredning på byggepladser og ude i private hjem hos kunderne? Det har en lang række aktører i byggeriet sat sig sammen og lavet en vejledning om. Så kan du nemt se, hvilke forholdsregler du kan tage for at arbejde sikkert og med minimal smitterisiko.

- Det er vigtigt, at alle tænker sig om en ekstra gang, inden de går på arbejde på byggepladsen eller i et privat hjem. Men hvis både arbejdsgivere, medarbejdere og private beboere følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, er der ikke noget i vejen for, at arbejdet fortsætter. Vi skal alle kunne føle os sikre. Men det er vigtigt, at Danmark ikke går i stå.

Det forklarer arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Mette Møller Nielsen om baggrunden for den nye vejledning. Den er udgivet af BFA Bygge & Anlæg og lavet i samarbejde mellem en lang række aktører i byggeriet.

Udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens retningslinjer


Den nye vejledning er lavet med afsæt i Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer og tilpasset de særlige forhold, der gør sig gældende i byggeriet. Det betyder, at alle skal holde 1-2 m afstand både inden døre og udenfor, og at arbejdet skal planlægges på en måde, så det kan lade sig gøre at holde afstanden hele dagen.

Derudover er det vigtigt, at pauser og frokost afholdes forskudt, så der ikke samles for mange på én gang. Og pauser og frokost skal helst afholdes udenfor, hvis det er muligt.

Et tredje vigtigt punkt er, at udstyr, maskiner og værktøjer, som benyttes af flere, skal afvaskes og sprittes af.

Du finder hele den nye vejledning på hjemmesiden for BFA Bygge & Anlæg. Her kan du også downloade vejledningen, så du fx altid har den lige ved hånden på din mobil.

Desuden finder du et kort faktaark, der handler om håndværksarbejde ude i private hjem. Her kan du læse en række gode råd til både dig og kunden om, hvordan arbejdet kan tilrettelægges, så smitterisikoen minimeres.


Læs mere her: https://www.bfa-ba.dk/sikkerhedsarbejdet/corona