<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Kai Hansens Fond
Kai hansens FondDK

 
Kaj Hansen Fonden
 
Kai leopold hansen

I foråret 1928 fik Kai Leopold Hansen idéen til en revolutionerende ny og stærk limtype. Med hjælp fra gode venner fik han etableret en lille limproduktion, og allerede året efter - i 1929 - var Dansk Limfabrik i Nørregade 56 i Køge en realitet. Navnet på sin opfindelse var Kai Hansen ikke i tvivl om, for overalt var der fokus på dansk arbejde og danske produkter.


Dana Lim'en var født, og snart fulgte også den kendte gule tube, der blev et af landets mest kendte varemærker. Siden da har Dana Lim gjort sit navn kendt i Danmark, resten af Skandinavien og Europa som førende producent af lime, fuge- og spartelmasser, der sætter nye standarder for funktionalitet, kvalitet og brugervenlighed.Anna Margrethe Hincheli

Da Kai Hansen døde d. 30. oktober 1952, blev Dansk Limfabrik overdraget til hans ungdomskæreste Anna Margrethe Hincheli, som efterfølgende etablerede Kai Hansens Fond. Fonden har siden da været eneejer af virksomheden, der i 1988 skiftede navn til Dana Lim A/S.


Kai Hansens Fond står bag uddelingen af Dana Lim Prisen. Prisen er målrettet videnskabelig forskning, der fremmer det danske erhvervsliv eller samfund. Den årlige prisuddeling betragtes i forskerkredse som en eftertragtet anerkendelse, og prisen har siden den første uddeling i 1955 været tildelt et stort antal forskelligartede forskningsprojekter. Udover Dana Lim Prisen uddeler Kai Hansens Fond hvert år et beløb til velgørenhed.
 

Har du spørgsmål?

Kontakt Teknisk service på tlf. 56 64 00 75 eller send os en e-mail: tekniskservice@danalim.dk