<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Årets Dana Lim Pris sætter fokus på overset og dødelig sygdom
dana lim

Årets Dana Lim Pris sætter fokus på overset og dødelig sygdom

At socialt ansvar altid har stået højt på dagsordenen hos Dana Lim, blev nok engang slået fast d. 30. september. Her løftedes nemlig sløret for vinderen af Dana Lim Prisen 2016: Et forskningsprojekt i en overset og dødelig hjernesygdom. ”Som en af Danmarks førende leverandører til byggeriet giver det en stor tilfredshed, at vores samarbejdspartnere bidrager positivt til vores sociale ansvarlighed, hver gang de køber vores produkter”, siger virksomhedens adm. direktør Lars Christensen.

 


Støtte til samfunds- og erhvervsfremmende aktiviteter har udgjort en mærkesag i Dana Lims mere end 85-årige historie. Og selv om socialt ansvar er en del af hverdagen hos Danmarks største producent af lim, spartel- og fugemasse, var det ikke desto mindre en begivenhed af de helt store, da Dana Lim Prisen nok en gang blev uddelt ved en festlig reception hos virksomheden i Køge d. 30. september.


Prisen er siden 1955 blevet uddelt af Dana Lims ejer Kaj Hansen Fonden til velgørende formål – lige fra sygdomsforskning til handicapområdet. De 350.000 kr., som prisen i år udgjorde, blev doneret til et forskningsprojekt med fokus på den oversete hjernesygdom Multipel System Atrofi (MSA), der hvert år slår mellem 250 og 300 danskere ihjel.

 

Et utraditionelt valg

Formand for Kaj Hansen Fonden Mogens Overgaard er ikke i tvivl om, at dette års pris vil gøre en positiv forskel i forhold til at styrke forskningen i den dødelige sygdom. Han håber således, at prisen på sigt vil kunne bane vejen for nye behandlingsmuligheder for fremtidige patienter.

 

- Gennem syv årtier har vi med Dana Lim Prisen tilgodeset erhvervs- og samfundsfremmende tiltag, herunder især videnskabelige projekter. Det giver os en fantastisk mulighed for at anerkende og fremme forskning o.a. tiltag, der gavner udsatte og oversete borgere. Det gælder også patienter, som lider af atypiske sygdomme, og med prisen kan vi bidrage til at bringe forskningen videre i arbejdet for en fremtidig kur, fortæller han.

 

Socialt ansvar i højsædet

Mogens Overgaards forhåbning bakkes op af Dana Lims adm. direktør Lars Christensen. Ifølge ham sætter Kaj Hansen Fonden ikke kun et positivt eksempel for det øvrige danske erhvervsliv. Fondens generøsitet smitter også at på kulturen i driftsselskabet, hvor velgørenhed og sponsorater spiller en vigtig rolle.

 

- Det overskud, som vi genererer i driftsselskabet, bruges af fonden til at støtte velgørende formål. Som en af Danmarks førende leverandører til byggeriet giver det en stor tilfredshed, at vores samarbejdspartnere bidrager positivt til vores sociale ansvarlighed, hver gang de køber vores produkter, siger Lars Christensen og fortsætter:

 

- Det er et stort privilegium, at vores ejer udviser den form for generøsitet og opbakning til velgørende formål, som prisen er et udtryk for. Vi er derfor stolte over det samfundsansvar, som Kaj Hansen Fonden udviser, og der er ingen tvivl om, at det har en positiv effekt på den daglige drift af Dana Lim.

 

Et bidrag, der kan mærkes

Prisen blev modtaget af professor Bente Pakkenberg og skal finansiere et forskningsophold, der har til formål at fremme mulighederne for at identificere faktorer, som er udløsende for MSA med henblik på at hindre sygdommens opståen og fremskridt.

 

- MSA er en sjælden sygdom, som vi kun har meget begrænset viden om. Så meget desto mere fantastisk er det at opleve Kaj Hansen Fondens støtte til dette forskningsprojekt. Sådan lød det fra professor Bente Pakkenberg fra Forskningslaboratorium for Stereologi og Neurovidenskab, Bispebjerg-Frederiksberg Hospital, da hun modtog Dana Lim Prisen.

 

- Med Dana Lim Prisen vil vi kunne gennemføre et studie, som gør det muligt at identificere ændringer på arvemassen, som kan bidrage til sygdommens opståen. På den måde udgør den et vigtigt bidrag i arbejdet med at blive klogere på, hvordan vi behandler MSA, fortsætter hun.

 

Ifølge Bente Pakkenberg har MSA, der ligner Parkinsons sygdom, på nuværende tidspunkt ingen behandlingsmuligheder, og det er derfor kun muligt at symptomlindre. Udover at dø efter nogle års sygdom oplever mange patienter en væsentligt nedsat livskvalitet, herunder at være så invaliderede, at de har brug for pleje døgnet rundt.

 

- Forskningen er det håb, man som patienter og pårørende kan læne sig op ad. Men netop det, at MSA er en relativt sjælden sygdom, kan gøre det vanskeligt at skaffe de nødvendige midler til forskningen. Et engagement som Dana Lims skaber derfor både glæde og forhåbning blandt patienterne, konkluderer formanden for Landsforeningen Multipel System Atrofi, Birgit Meister.