<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> DGNB Guld i sigte: 50 km fugemasse binder Ørestad-byggeri sammen
dana lim

DGNB Guld i sigte: 50 km fugemasse binder Ørestad-byggeri sammen

Der er godt gang i byggeprojekterne i Ørestaden på Vestamager, hvor stribevis af moderne lejeboliger og erhvervsmål ser dagens lys. Det gælder bl.a. det nye byområde Bellakvarter, hvor Bella 1, 18 og 20 snart står klar til at byde nye beboere velkommen. Håbet er lysegrønt for en DGNB Guld-certificering, og knap 50 km fugemasse fra Dana Lim er med til at bane vejen.

Ikke langt fra hverken byliv eller grønne oaser ligger bydelen Ørestaden på Vestamager i København. Metroen går lige dertil og forener området med resten af hovedstaden, og der bliver i sandhed bygget på livet løs på den vestamagerkanske jord.

Et af de områder, der inden længe vil favne både rækkehuse, boligkarréer, kontorer, butikker, caféer, byrum og rekreative arealer, er Bellakvarter tæt på Bella Center.

Her er totalentreprenøren V8 Construction ved at færdiggøre ejendommene Bella 1, 18 og 20, som er tegnet af Praksis Arkitekter. Tilsammen inkluderer de tre byggerier 41.083 kvm bolig i form af 542 lejligheder, 6.389 kvm kælder og 4.801 kvm kælder/medborgerhus:

- Vi mangler at lægge en sidste hånd på enkelte detaljer indvendigt, og så er de tre projekter ellers klar til aflevering. Bella 1 slår dørene op for nye beboere til oktober, Bella 20 start december og Bella 18 start marts, forklarer Christoffer Nørr Nielsen, der er projektchef og medejer af V8 Construction.

Billede 1 - krediteres V8 Construction

Lidt har også ret i CO2-regnskabet

Han understreger desuden, at man med de nyopførte ejendomme stiler efter en DGNB Guld-certificering:

- Materialevalget spiller en afgørende rolle for visionen om DGNB Guld. Derfor er det selvsagt afgørende, at de udførende gør brug af materialer, der kan leve op til de høje, men nødvendige, krav. Her er fugemasse ét af de materialer, og selvom det i sammenligning med andre byggematerialer ikke er det mest udslagsgivende for det samlede CO2-regnskab, er det alligevel en pæn sjat, der benyttes. 

Også hos Rasmus Qvist, salgschef hos Dana Lim, står DGNB-overvejelserne højt på agendaen:

- Vi oplever i stigende grad, at vores kunder efterspørger sparring om klimakrav og certificeringer samt produkter, der lever op til DGNB. Selv om vi kun leverer en mindre del af et samlet byggeri, så har lidt bestemt også ret, når det kommer til CO2-regnskabet. 

Billede 2 - krediteres V8 Construction

Kun det bedste er godt nok 

V8 Construction har til projektet valgt at entrere med WR Fuge. Brian Hansen, der er medejer af virksomheden, fortæller, at der til Bella 1, 18 og 20 er anvendt hvad der svarer til knap 50 km fugemasse fra Dana Lim:

- Det er kvalitetssikre produkter, som er brugt ved både vådrum, døre, vinduer, brandfuger og dilatationsfuger. I alt knap 50 km både inde og ude, så det er alligevel en del. Som udførende skal jeg kunne stole på, at de anvendte materialer dels er af høj kvalitet, dels er nemme at anvende og dels kan leve op til kravene for DGNB-byggerier. Derfor vælger jeg altid Dana Lim, lyder det afsluttende.

Billede 3 - krediteres V8 Construction

Det er produkterne  Sealflex Hybrid 522Vådrumssilikone 512Danaseal Interior Hybrid 521 og brandfugen  Fire Guard MS 567, der er blevet brugt ved de tre byggerier. Alle fire løsninger, der kan indgå i DGNB-byggeri på trin 4.