<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Genanvendt plast halverer CO2 fra hundredtusindvis af tuber
dana lim

Genanvendt plast halverer CO2 fra hundredtusindvis af tuber

packshot_tuber

Med beslutningen om at erstatte plasttuber med tuber i genanvendt plast sætter vi nu yderligere skub i den grønne omstilling. Beslutningen omfatter mindst 130.000 tuber om året og ventes at reducere CO2-aftrykket med mere end 50 %.

Som Nordens førende producent af lim, spartel- og fugemasser udvikler Dana Lim løbende sin forretning med fokus på grøn omstilling. Senest har vi netop besluttet at udfase de traditionelle plasttuber til spartel og fillers. I stedet introducerer vi en helt ny generation af tuber fremstillet i Post Industrial Recycled plast.

- Emballage udgør en ikke uvæsentlig del af byggeriets miljøaftryk, og vi har som producent et vigtigt ansvar for hele tiden at udvikle mere miljøvenlige og skånsomme løsninger. Vi er løbende i dialog med vores leverandører om mulighederne for at sænke miljøaftrykket yderligere. Det glæder mig derfor, at vi nu kan tage endnu et skridt på vejen, udtaler adm. direktør Lars Christensen fra Dana Lim.

I konkrete tal omfatter beslutningen om udfasning af de traditionelle plastiktuber som minimum 130.000 tuber på årsbasis. Vi er allerede godt i gang med indkøring af de nye tuber på vores fabrik i Køge og forventer fra slutningen af marts, at skiftet vil være helt gennemført.

Stærk, let og fleksibel som altid – men kun den halve CO2

Vores nye tuber fremstilles i overskudsplast fra industriproduktion, og livscyklusberegningerne dokumenterer, at CO2-aftrykket er 53 % lavere end de traditionelle plasttubers. Men derudover fungerer de præcis ligesom de gamle tuber, og du vil derfor ikke opleve nogen forskel:

- Vi stiller meget høje krav til vores emballager. Håndværkerne skal altid kunne stole på, at kvaliteten er i orden, så de undgår at bruge tid på uforudsete problemer og slipper for spild af materialer. Derfor har vi udvalgt en plasttype, som ud over at være markant grønnere giver den samme stærke, lette og fleksible tube, der er nem at håndtere og arbejde med, uddyber Erik Andersen, der er teknologichef CTO hos Dana Lim.

Det skal være nemmere bygge bæredygtigt

De nye tuber er bare det seneste skridt på vejen mod en endnu grønnere virksomhed. Dana Lim har nemlig for nylig meldt sig under fanerne hos projektet KlimaklarSMV, der drives af Dansk Industri og sætter fokus på, hvordan virksomheder kan omstille sig til gavn for både klima og konkurrenceevne.

Derudover er vi involveret i et nyt innovationsprojekt med base på Teknologisk Institut om udvikling af en biobaseret lim med inspiration fra blåmuslingers måde at hæfte sig fast på. I det hele taget arbejder vi på at udvikle både eksisterende og nye produkter, så de så vidt muligt skåner miljøet og bidrager til bedre indeklima og arbejdsmiljø.

- Vi ser det som en af vores vigtigste opgaver at gøre det nemmere for vores kunder at bygge og producere bæredygtigt. Her handler det ikke kun om at udvikle på vores løsninger, så de er på forkant med tidens krav, men også om at levere den rådgivning og dokumentation, som kræves, når et projekt fx skal certificeres. Vi tager hele tiden nye skridt og bevæger os hver dag endnu et stykke fremad, understreger Erik Andersen til slut.

Læs også: Nyt pilotprojekt baner ambitiøs vækstvej gennem den grønne jungle