<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Kvit det gamle kit
dana lim

Kvit det gamle kit

Sommerens ankomst giver ofte anledning til at tage boligen under kærlig behandling. Et eftersyn af vinduernes kit kan bidrage til at sikre en øget holdbarhed og pænere facade. Læs mere og få de bedste tips til at blive kvit med det gamle beskadigede kit.

 

Udvendige boligtjek står ofte på dagsordenen, når sommeren gør sit indtog. Ikke mindst de kittede vinduer kan have godt af et årligt gennemtjek, der samtidig kan bane vejen for bedre holdbarhed og et flottere udseende.  

 

Tid til udskiftning?

Erik Andersen, der er laboratoriechef hos Dana Lim, anbefaler, at du årligt inspicerer vinduerne for at blive klogere på, om deres tilstand kræver udskiftning af kittet eller blot en overmaling. Han forklarer:   

 

- Når du besigtiger vinduerne, skal du holde øje med, om kittet er intakt. Er der mindre revner og sprækker, kan vand trænge ind bag kittet og få vinduet til at rådne. Og når det bliver vinter, vil vandet fryse og frostsprænge kittet. Står dette på igennem længere tid, kan det medføre, at det bagvedliggende træ bliver så beskadiget, at det også skal udskiftes. Observerer du revner, er det derfor vigtigt, at du forsegler dem ved hjælp af overmalning. På den måde undgår du dyre reparationer.

 

- Er der større skader på kittet, er det nødvendigt at udskifte det helt eller delvist. Her har den klassiske Linoliekit 682 længe været malerens foretrukne redskab – ikke mindst takket være produktets gode arbejdsegenskaber og lange holdbarhed. Linoliekit 682 er nemt at arbejde med. Det er særligt velegnet til trævinduer, hvilket skyldes, at kittet reagerer på samme måde som træværk. Produktet binder desuden tæt og beskyttende på glas og træ og er fremstillet på basis af ren linolie samt særlige kridtsorter, fortsætter han.

 

Et vedligeholdelsesfrit alternativ er SMP Kit 686, som er hurtigtørrende, UV- og vejrbestandig og med minimalt svind. Det smudsafvisende produkt hærder op til en hård gummimasse, så snart det er påført, og kræver ingen overmaling takket være sin lange holdbarhed.

 

Er dine vinduer i forvejen udført med linoliekit, skal du dog huske at bruge Linoliekit 682 frem for alternative løsninger, når du udskifter kittet.   

 

Undgå udtørring

Ifølge Erik Andersen er regelmæssig vedligehold i form af overmaling det bedste middel til at bevare kittets holdbarhed og udseende.  

 

- For at opnå det bedste resultat og en lang holdbarhed, er det vigtigt, at du giver de nykittede vinduer en hærdetid på 2-4 uger inden overmaling. Hvis ikke du venter med at overmale vinduerne, indtil kittet har dannet en fast hinde, risikerer du, at det rynker og bliver grimt. Udover at male hele kitfalsen, dvs. al den synlige kit, skal du samtidig huske at male 1-2 mm ind over glasset for at forsegle overgangen mellem kit og glas, pointerer han.  

 

Har du spørgsmål vedr. dine kittede vinduer, så husk at vores tekniske service er åbent for henvendelser via tlf. 56 64 00 75 eller e-mail: tekniskservice@danalim.dk