<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Miljø- og indeklimahensyn i gulvhøjde
dana lim

Miljø- og indeklimahensyn i gulvhøjde

MS Parketlim 268 har netop indtaget gulvet med en række forbedrede egenskaber. Udover at være fri for phthalater, isocyanater og opløsningsmidler er limen også godkendt iht. standarden EMICODE EC1+. 

 

Indeklimaet og dets påvirkning af vores trivsel og helbred er blevet et stødt voksende parameter i byggeriet. Ifølge BrancheArbejdsmiljøRådene (BAR) er dårligt indeklima et udbredt problem, der koster samfundet og ikke mindst arbejdspladserne dyrt pga. div. helbredsgener, øget sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indeklimaet påvirkes af gulve og vægge, fordi de store overflader medfører, at afdampningen af flygtige stoffer kan være stor. 

 

Godkendt iht. højeste EMICODE-kategori
Takket være en række forbedrede egenskaber udgør MS Parketlim 268 nu et indeklima- og miljøvenligt valg til limning af parket-, planke- og klodsegulve. Produktet er nemlig blevet godkendt iht. EMICODE, som er en europæisk mærkningsordning for byggevarer.

 

Ordningen har bl.a. til formål at fremme sundt indeklima og mindske forekomsten af emissioner ved at godkende produkter og inddele dem i forskellige kategorier. MS Parketlim 268 er godkendt iht. den øverste og dermed mest miljø- og indeklimavenlige kategori EC1+.

 

- Når MS Parketlim 268 er godkendt iht. EMICODE EC1+, er det din garanti for, at produktet er testet for afgivelse af emissioner til den indendørs luft. Det er derfor en efterspurgt ordning, når der skal vælges materialer til ikke mindst grønne byggerier, forklarer Jan Georgsen, som er salgschef hos Dana Lim.

 

Nem at arbejde med
MS Parketlim er fri for phthalater, isocyanater og opløsningsmidler. Den er nem at anvende og har desuden en åbentid på op til 20 minutter, hvilket betyder, at du har god tid til at lægge gulvet. Limen har en elastisk vedhæftning, der følger gulvets bevægelser, hvilket baner vejen for et tilfredsstillende resultat. Derudover bidrager dens lyddæmpende egenskaber til at skabe en bedre akustik. 

 

- Parketlimen er et godt eksempel på, at miljø- og indeklimahensyn ikke behøver ske på bekostning af produktets øvrige byggetekniske kvaliteter. Det handler om at gøre det let for håndværkeren at vælge det grønne alternativ vel vidende, at han dermed ikke går på kompromis med f.eks. effektivitet eller holdbarhed, pointerer Jan Georgsen. 

 

MS Parketlim 268 er hurtighærdende og har gode fugtbremsende egenskaber. Produktet er velegnet til limning af stav- og mosaikparket samt højkants- og lamelparket. Derudover kan limen anvendes til plankegulve og klodsegulve mod underlag af træ, beton, stål og aluminium.