<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> På kunstgræsbaner er limen et skjult, vigtigt og værdifuldt produkt
dana lim

På kunstgræsbaner er limen et skjult, vigtigt og værdifuldt produkt

knustgræsbanner


Ingen kunstgræs uden god lim. Det er en hel kunstart at anlægge en kunstgræsbane. Derfor har PKI Supply udviklet en lim beregnet specifikt til kunstgræsbaner og det foranderlige danske vejr.

Hos produktionsvirksomheden NKI i Odense har man i mere end 20 år leveret kunstgræs til sportsklubber, arkitekter, legepladser og private. I de seneste 5 år har virksomheden brugt lim, hærder og tape fra PKI Supply til at hæfte deres sine kunstgræsbaner.

Og selvom lim kan virke som en minimal del af produktionen af kunstgræsbaner, så er det ifølge direktør, ejer og teknisk chef hos NKI, Bent Munch Lambertsen, en ikke uvæsenlig del af processen.

– Lim er en underlig størrelse, når det kommer til produktion af kunstgræsbaner som vores. Faktisk lægger man mest mærke til det, når det ikke virker. Det har vi heldigvis ikke været udsat for med limen fra PKI Supply, for det er en virkelig dyr proces, hvis vi skal lave det om, forlænge tørretiden eller andet. Derfor er limen for os et skjult, men enormt vigtigt produkt, siger Bent Lambertsen og fortsætter:

– For os er det vigtigt at kunne levere et kvalitetsprodukt til vores kunder, uanset om det er erhverv eller privat. Derfor skal alle processer selvfølgelig være i orden og i god kvalitet. Også limen, og det er det, vi har fået fra PKI Supply.

Limen skal tilpasses et foranderligt vejr
Der er store krav til lim til kunstgræsbaner, da limen skal kunne tilpasses et foranderligt vejr, som det danske vejr. Det stiller krav til limens viskositet, som er tilpasset Skandinaviske temperaturer. Limen fra PKI Supply, er netop kendetegnet ved at kunne bruges, både når det er koldt og vådt. Jo koldere det er, jo tykkere bliver limen.

Det er teknisk salgskonsulent, Jens Rasmussen, som har rådgivet NKI om valget af limen, og han har flere års erfaring med netop lim til kunstgræsbaner.

– Hos PKI Supply har vi i mange år leveret lim og tape til baner, så vi ved, hvor kompliceret en proces, det er at anlægge en kunstgræsbane. Da limen til sådan en bane, skal kunne holde i mange år, er kvalitet altafgørende. Derfor har vi løbende været i dialog med NKI om deres behov og udviklet et produkt specifikt til dem, siger Jens Rasmussen fra PKI Supply.

Hos NKI har man været glade for samarbejdet og produktudviklingen, som har været essentiel for valget af PKI Supply.

– Vi har oplevet, at PKI Supply altid er tilgængelig, når vi har brug for hjælp. Og for os har det også været vigtigt, at de er kommet ud til vores baner for at kunne rådgive os rigtigt og produktudvikle sammen med os, siger Bent Lambertsen.

NKI har lagt mange kunstgræsbaner med lim fra PKI Supply, mest i Danmark men også på Grønland. Det seneste projekt var en fodboldbane i Frederikssund, som blev anlagt i februar.