<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Tætte flader
dana lim

Tætte flader

Hvordan limer jeg to tætte flader sammen som f.eks. to stykker glas, plast eller aluminium?

Normalt ville du måske bare hive en fugelim eller en flaske vandbaseret lim frem og lime emnerne sammen for at opdage, at limen ”ikke dur”, blive irriteret og måske helt opgive.

Og det er helt rigtigt, at to tætte flader er mere udfordrende, da vandet i de vandbaserede lime ikke kan fordampe og fugten ikke kan trænge ind, så fugelimen hærder. Og derfor dur limen heller ikke her -  i modsætning til ikke-tætte flader som på f.eks. papir, træ og beton, hvor vandbaserede lime binder perfekt.

Men der er håb! Du kan let lime tætte flader sammen og det er nemt! 

 

Det er en udfordring, du let kan klare:

Du kan sagtens lime to tætte flader sammen. Du skal bare bruge nogle produkter, der egner sig til formålet som f.eks. DANA LIMs

-       kontaktlim

-       epoxylim eller

-       smp/ms montagelim/fugelime. 

 

Hvad er så forskellen mellem produkterne og hvordan gør jeg?

 
 
 Vælger du at bruge kontaktlim, skal du sørge for at smøre limen på begge overflader i et jævnt lag, lade det tørre i luften og når limen er fingertør, sætter du de to flader hårdt sammen. Du kan bruge kontaktlim til stort set alle materialer.
 
 Vælger du SMP/MS Montagelim/Fugelim, f.eks. Montage Extra 292 eller Turbo Tack 291, er det er vigtigt, at du tilfører limfugen fugt f.eks. ved hjælp af en vand-forstøver. Uden fugt kan limen ikke hærde. Inden du klæber de to flader sammen, skal du fugte hele lim overfladen med vandforstøveren. Limen er elastisk og det er en fordel for mange typer materialer.
 
 

Benytter du epoxylim, f.eks. Epoxy Rapid 332,

blander du først de to komponenter sammen (f.eks. i en lille kop). Smør straks den mixede lim ud på den ene flade og tryk derefter de to flader sammen. Epoxylime er 2-komponente, hvilket betyder de to lim-komponenter hærder ved hjælp af hinanden og er ikke afhængig af luft, fugt m.v. Epoxylime er meget stærke og resistente overfor de fleste kemikalier. 

 
 

 

Har du yderligere spørgsmål kan du kontakte vores Teknisk Service.