<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Tekstilkunstner sætter genbrug på tapetet i ARoS
dana lim

Tekstilkunstner sætter genbrug på tapetet i ARoS 
Billede 1

Gammelt garn får helt nyt liv i tekstilkunstner Sisse Fog Odgaards nyeste crowd-knitting projekt ’10.000 skygger’. Hun sidder hele august som gæstekunstner i atelieret i ARoS Public, hvor interesserede kan kigge forbi til workshop og strikke med i projektet, der også involverer 10.000 balloner samt 30 kg tapetklister fra Dana Lim. 

Har du en rest af bomuldsgarn liggende, er det med at få den fundet frem og slå et smut omkring ARoS Public. Her er tekstilkunster Sisse Fog Odgaard nemlig i fuld gang med sit nyeste crowd-knitting projekt ’10.000 skygger’, der sætter fokus på genanvendelse og puster nyt liv i gemmernes glemte garn. 

Sisse Fog Odgaard er således august måneds gæstekunstner i atelieret, hvor hun afholder en række strikkeworkshops, som interesserede er velkomne til at deltage i eller bare følge fra sidelinjen:  

- Kort fortalt går mit projekt ud på, at jeg inviterer strikkere i ind- og udland til at være med til at strikke i alt 10.000 ’skyggekugler’, der skal blive en del af et storslået værk i alle regnbuens farver. Hvor det skal udstilles, er endnu ikke fastlagt, men det bliver et fedt sted. Vi strikker til slutningen af 2020, og jeg håber, at så mange som muligt vil være med, fortæller hun.

Kugler afstives med tapetklister og balloner 

De strikkede kugler måler godt 10 cm i diameter og strikkes som en lille sok af en rest bomuldsgarn. Derefter forvandles de til kugler, som var det papmache, dvs. med tapetklister og balloner. 
Sisse Fog Odgaard er efter mange forsøg endt med en løsning, hvor de strikkede sokker får 2-3 gange med Dana Lim 201 tapetklister. Det giver nemlig det mest holdbare resultat, ligesom tapetklisteret er nemt at arbejde med, hvilket heller ikke er helt uden betydning, når der skal laves i alt 10.000 kugler. 

- Der er allerede strikket omkring tusind garnkugler til projektet, og jeg går derfor også i gang med arbejdet med at stive dem, mens jeg er i Aarhus, fortæller Sisse Fog Odgaard.

Hun suppleres af Rass Gottschalck, marketingchef i Dana Lim, der sponserer de i alt 30 kg tapetklister, som formentlig ender med at skulle bruges i hele projektet: 

- Det er et både spændende og nyskabende projekt, som understreger vigtigheden af at få genanvendelse langt mere frem på dagsordenen på en meget fin og involverende måde. Det er samtidig et smukt projekt, der forener kunst og håndværk, og så er det umuligt ikke at være stolt og glad for at kunne bidrage med tapetklisteret.  

Når Sisse Fog Odgaard er færdig i ARoS i slutningen af august, går turen videre rundt i landet, hvor hun frem mod årsskiftet afholder forskellige workshops, blandt andet på en række kunstmuseer.