<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Tillykke til Fugebranchen med 40 års stærke resultater!
dana lim

Tillykke til Fugebranchen med 40 års stærke resultater!

FSO

Fugebranchen under Dansk Byggeri fejrer i år sit 40-års jubilæum. Brancheforeningen har spillet en afgørende rolle i etablingen af en stærk faglighed omkring dét at fuge. I dag udgør fugeguiden, der er tilgængelig online 24-7, et tydeligt bevis på værdien af foreningens arbejde gennem tiden.

Tilbage i 1980 var fuger noget, som stort set alle håndværkere udførte, men kun få havde særlig faglig viden om fugning. Det har Fugebranchen under Dansk Byggeri fået ændret på, og foreningen har siden starten arbejdet for at styrke både faglighed og faglig identitet inden for fugebranchen.

Det store fokus på styrkelsen af kvaliteten har fx betydet, at danske fugemontører i dag – 40 år efter etableringen af Fugebranchen – også er blevet en efterspurgt faggruppe langt uden for landets grænser, fx i Island. Det beretter
branchen selv om på sin hjemmeside, hvor også formand Martin Christoffersen, der desuden er direktør i Permatæt, i anledning af jubilæet udtaler:

- Fugebranchen er ret unik, fordi den samler entreprenører og leverandører i samme forening. Det betyder, at vi kan sparre med hinanden. Som entreprenører får vi den nyeste knowhow om produkterne, mens vi giver feedback på produkterne til leverandørerne. Det højner kvaliteten af arbejdet.

Gratis digitalt opslagsværk om alt inden for fugning

Et meget tydeligt og centralt element i Fugebranchens arbejde er fugeguiden, som er en online guide på Fugebranchens hjemmeside. Den er tilgængelig online 24-7 og gratis at bruge, men kræver, at man opretter en profil.

Her får man nøje anvisninger til, hvilken fuge der skal bruges hvor, og hvordan fugearbejdet skal udføres på alt fra vinduer til vådrum. Den er med til at sikre kvaliteten i udbudsmaterialer og dermed kvaliteten af det udførte arbejde. Og hvis noget går galt, fungerer guiden desuden som referencemateriale i reklamationssager samt ved syn og skøn.

- Fugeguiden giver et fælles fodslag for branchen. Den fortæller meget tydeligt, hvordan man skal fuge, så det holder og er bygbart. Og den bliver brugt flittigt af arkitekter og ingeniører, så størstedelen af udbudsmaterialerne henviser til fugeguiden, siger Martin Christoffersen til Fugebranchens hjemmeside.

Hos Dana Lim er vi glade for at kunne bidrage til arbejdet i Fugebranchen og vil gerne ønske et stort og velfortjent tillykke med jubilæet. Vi glæder os til de næste mange års samarbejde om at opretholde og styrke en dansk fugebranche i verdensklasse.

Du kan læse mere om brancheforeningen her på Fugebranchens hjemmeside.