<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Udskift fugerne og udløs energitilskud
dana lim

Udskift fugerne og udløs energitilskud

Udskiftning af gamle fuger bidrager ikke bare til at energioptimere bygningen og nedbringe varmeregningen. En tættere fuge kan også udløse et energitilskud og dermed give dig nye servicekort på hånden over for dine kunder. Vi giver dig de bedste tips til at gribe tilskudsmulighederne ved nye fuger.

 

 

 

Skal en bygning energioptimeres, er udryddelse af eksisterende utætheder stedet at starte. Og når klimaskærmen skal tætnes, spiller fugerne en vigtig rolle. Udskifter du gamle utætte fuger omkring et vindue eller andre gennembrydninger i facaden, udfører du en energioptimering. En utæt fuge er nemlig ensbetydende med et varmetab i konstruktionen.

 

- Udover at varmen slipper ud af bygningen, kan fugt og vand også trænge ind gennem de utætte fuger. Høj fugtighed i konstruktionen kan medføre skimmelsvamp og råd, så ud over energibesparelser bidrager tætte fuger også til at forebygge fugtskader, fortæller Ole Krogfelt, der er Dana Lims salgschef på Jylland og Fyn.

 

- Energibesparelsens omfang ved udskiftning af fuger afhænger desuden af udgangspunktet. Er der tale om et gammelt hus med mørtelfuger, kan der med andre ord være store besparelser at hente ved at udskifte fugerne, fortsætter han.

 

Grib tilskudsmulighederne

Energioptimerende udbedringer, hvor gamle og utætte fuger omkring vinduer og døre udskiftes, kan udløse et energitilskud. Beregninger fra Videncenter for energibesparelser i bygninger viser, at en boligejer årligt kan reducere sit energiforbrug til opvarmning af hjemmet med 10-20 kWh pr. løbende meter sprække med en sprækketykkelse på 1 mm ved at få tætnet en typisk vinduesfals.

 

Boligejeren kan både vælge selv at udfylde og indsende ansøgningen om energitilskuddet eller få det gjort af en udførende, som har en aftale med et forsyningsselskab om formidling af energitilskud. Tager du dig af ansøgningen, får du nye servicekort på hånden, fordi du sparer din kunde for både tid og besvær.

 

Energitilskuddet medfører også, at boligejeren kan få en del af renoveringsudgifterne dækket af forsyningsselskabet. Du kan derfor med fordel bruge det aktivt som et salgs- og serviceredskab, når du er i dialog med dine kunder.

 

Spot utætte fuger i tide

Tætning af en bygning handler om at få kontrol over den luft og fugt, der transporteres ind og ud af bygningen. Det kan udskiftning af utætte fuge bidrage til, forklarer Ole Krogfelt:

 

- Myrer i entreen eller i vindueskarmen kan være et begyndende tegn på utætte fuger. De får nemlig adgang til boligen, når der opstår bittesmå revner. Fugtskjolder på inddækninger eller tapet, der slår fra ved hjørnerne, er også en indikation på, at fugerne trænger til at blive erstattet, siger han og fortsætter:

 

- Husk samtidig at anvende en elastisk fugemasse såsom Sealflex Hybrid 522 både indvendigt og udvendigt, når du tætner en bygning. Vær også opmærksom på at rense den gamle fugemasse helt væk, så den nye fuge kan få en ordentlig vedhæftning og fungere optimalt, afslutter han.