<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Verdens bedste højttaler fortjener verdens bedste lim
dana lim

Verdens bedste højttaler fortjener verdens bedste lim

 
Verdens bedste højtalere

Hos den danske højttalerproducent Purifi Audio har det været afgørende at finde en lim, som kan tåle høje temperaturer, forskellige materialer, og som ikke mindst er helt uden faremærkning. Det lykkedes med en liquid hybridlim fra Dana Lims industriafdeling. Limen sidder nu på højttalerne, der anerkendes som nogle af markedets bedste og eksporteres til hele verden.


I Dana Lims industriafdeling er det ikke unormalt at blive kontaktet med ret komplekse limopgaver. Men da Carsten Tinggaard, udvikler og medejer af Purifi Transducer Technology, kontaktede Dana Lim var det alligevel med en opgave ud over det sædvanlige. Carsten Tinggaard havde nemlig mange specifikke krav til limen til de højttalere, som er blandt verdens bedste - og efter 25 år i højttalerbranchen ved Carsten Tinggaard præcist, hvad han har brug for.

 

Derfor udviklede Dana Lims industriafdeling en helt speciel liquid hybridlim til Purifi Audio. Limen har en høj varmebestandighed og en lav viskositet, som er vigtig, når højttalerne skal samles, ligesom limen skal kunne tåle højttalerens høje temperaturer. Men vigtigst af alt, så er den specieludviklede lim så ren, at den ikke kræver særlige foranstaltninger eller faremærkning, når man arbejder med den.

 

- Vi havde selvfølgelig nogle krav til limen, men det vigtigste for os var, at limen var miljøvenlig og ikke krævede faremærkning. Hos Purifi Audio er vores produktion ’design for manufacturing’, og med den nye lim har vi kunnet holde produktionsomkostningerne nede, ligesom vi også har kunnet passe på vores medarbejdere i produktionen. Så jeg er meget begejstret for limen og ikke mindst for samarbejdet med Dana Lim, siger Carsten Tinggaard.

 

Det var industrichefen hos Dana Lim, Troels Mølgaard, og kemiingeniør Maria Juhl, som løste opgaven med den specielle lim til højttalerne, og for industrichefen er det en af de opgaver, han husker.

 

- I vores industriafdeling er det ikke unormalt for os at skræddersy løsninger til vores kunder, men det var en fornøjelse at samarbejde med en passioneret mand som Carsten, som virkelig ved, hvad han har brug for i sin produktion. Så selvom opgaven var kompleks, så var den også spændende, og når vi så lykkedes med at lave et produkt, der kan bruges i verdens bedste højttaler, så kan vi kun være tilfredse, siger Troels Mølgaard.

 

Skræddersyede løsninger er svære at finde

Hos Purifi Audio havde man et ekstra ønske til limen, nemlig at den skulle være sort. Det betød meget for det visuelle udtryk på højttalerne, da limkanten mellem højttalerkurven og membran ikke helt kan undgås at ses.

 

- Det har været en udfordring for en lille virksomhed som vores, som ønsker noget specielt både i forhold til ingredienserne, men også med den sorte farve. For år tilbage var det ikke noget problem, men de seneste år har vi måttet indordne os. Sådan var det ikke med Dana Lim. Derfor er jeg glad for, at det kunne lykkedes med Dana Lim, som altså både kunne lave en lim med de rette ingredienser, som er miljøvenlig og samtidig har den sorte farve, så der er virkelig et skræddersyet produkt til os, siger Carsten Tinggaard.

 

Højttalerproducenten Purifi Audio har hovedsæde i Roskilde og producerer højttalere til hele verden. Purifi Audio er grundlagt i (2015) af grundlæggerne Bruno Putzeys, Lars Risbo og Peter Lyngdorf og tilhørende produktionsenheden Purifi Transducer Technology i (2017), hvor Carsten Tinggaard er Co-Owner.