<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Farvestabil tagstensklæber sikrer flot helhedsindtryk
Artikler byggeriDK

Farvestabil tagstensklæber sikrer flot helhedsindtryk

 

Bodil, Freja og Ingolf. Efterårsstormene blæser igen over landet og er hård kost for bygninger og deres tage. Med den rette tagstensklæber holdes løsrevne tagsten på plads - og Dana Lims tagstensklæber 525 er nu bevist farvestabil. Det sikrer et flot helhedsindtryk af taget.


Et flot, rødt tegltag har historiens vingesus over sig. Hustage har set sådan ud i århundreder, og vil nok også gøre det i mange år frem. For et tegltag er meget holdbart, hvis blot det vedligeholdes og gives et eftersyn, når stormene raser.


Kraftige vindstød og storme forårsager nemlig hvert år tusindvis af bygningsskader, og er hårdt for taget, når for eksempel tagsten forskubbes. For at undgå vandskader eller nedfaldne tagsten er en god tagstensklæber et nødvendigt redskab, der sikrer at tagstenene holdes fast.


10 år på taget

Dana Lims tagstensklæber 525 er en fugelim, der er specielt udviklet til at lime tagsten. Produktet er udviklet, så det matcher tagets farve, for at man ikke kan se klæbemassen.  Og nu er der bevis på, at Dana Lims tagstensklæberen er farvestabil og ikke mister farve over tid:


”Desværre har mange tagstensklæbere den uheldige egenskab, at de efter kun halvandet år falmer i farven, og så kan man på lang afstand se klæbemassen, især på røde tegltag,” siger Ole Krogfelt, der er salgschef hos Dana Lim, og han tilføjer: ”Det pynter bestemt ikke på et smukt gammelt tegltag.”


Hos Dana Lim har man afprøvet de forskellige produkter på markedet over en periode på ti år, og hos Ole Krogfelt er der ingen tvivl om, at Dana Lims tagstensklæber 525 holder farven over tid:


Tagstensklæberen 525 har virkelig bevist sit værd: vi har testet den og fået syn for sagen. Her 10 år efter, vi påførte tagstensklæberen, holder den stadig farven lige så flot. Alt i alt sikrer det et flot helhedsindtryk af både taget og hele bygningen”, slår han fast.


Gode råd, når du monterer tagsten
Når du monterer tagsten, skal du først og fremmest være opmærksom på, at limfladerne er tørre og rene samt fri for fedtstof, støv og løse partikler. Arbejder du med ler-teglsten er det vigtigt, at du primer stenene med f.eks. Dana Lims Primer 961, hvorefter du lader dem tørre i 30-60 minutter.


Dernæst påfører du klæberen i stenens fulde længde, så du opnår den størst mulige limflade. Vær særlig opmærksom på at få tilstrækkelig limfuge ved limning af vingetegl. Pres hurtigst muligt tagstenen sammen, dvs. inden for 5-10 minutter, så du opnår den størst mulige kontakt.


Tagstensklæber 525 er en MS-baseret fugelim, specielt udviklet til limning af tagsten. Limen hærder ved en reaktion med luftens fugtighed, og danner en stærk og fleksibel samling.

Læs mere om tagstensklæber 525 her