<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Musikkens Hus i Aalborg
dana lim

Dana Lim holder sammen på Musikkens Hus i Aalborg

De 13 tons tunge stålplader, der beklæder flere etagers indervægge i Musikkens Hus i Aalborg, er monteret med Dana Lims MS Parketlim 268. Monteringen af pladerne stillede store krav til limens egenskaber, der overkom alle udfordringer til snarlig glæde for tusindvis af lokale musikelskere. 

Musikkens Hus, der endnu er under opførelse på Aalborgs havnefront ved Nordkraft, er udset til at blive et af områdets nye kulturelle og aktivitetsmæssige knudepunkter. Bygningen er tegnet af det verdenskendte, østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au og er et af de mest ambitiøse og imponerende byggeprojekter i Aalborg i mange år.  

De mere end 13 tons tunge rustfri stålplader, der beklæder dele af indervæggene i bygningens fælles-, gang- og toiletarealer, har stillet store krav til kvaliteten af den lim, der skal holde dem fastmonteret. Lars Lindbjerg, der er salgskonsulent hos Dana Lim, forklarer: ”Udfordringen ved Musikkens Hus bestod først og fremmest i, at der var tale om fuldlimning af meget tunge stålplader, hvilket krævede det helt rigtige klæbemiddel. Derudover var det vigtigt, at limen egnede sig til rum med et højt fugtindhold, da pladerne primært skulle opføres i bygningens toiletarealer”, fortæller Lars Lindbjerg.

Den bedste lim til opgaven
Valget af monteringsmiddel faldt på Dana Lims MS Parketlim 268, der hurtigt viste sig at være det helt rigtige produkt til formålet. Udover den ønskede holdbarhed viste limen sig nemlig at være både nem og effektiv at arbejde med. Suppleret med sin gode velegnethed til vådrum havde limen med andre ord de rette egenskaber til at montere de mange kvadratmeter stålplader i den unikke, U-formede bygning.

Processen omkring monteringen af stålpladerne blev ledet af smedefirmaet Albia. Stefan Grøn Knudsen, der er montør hos Albia, har været begejstret for MS Parketlim 268, som rummede klare fordele, der optimerede arbejdsprocessen og gjorde det lettere at opnå et fejlfrit resultat:

”For at opnå det bedst mulige resultat var det ekstremt vigtigt med et produkt, der var virkelig stærkt og holdbart. Vi testede derfor en række lime fra forskellige producenter for at sikre os, at vi havde det bedst egnede produkt til at løse opgaven. Her faldt valget på Dana Lims MS Parketlim 268, da den fejede samtlige konkurrenter af bordet”, fortæller Stefan Grøn Knudsen. 

Ingen synlige fuger
En anden væsentlig udfordring i forbindelse med monteringen var at opnå et pænt resultat uden synlige fuger, der kunne ses gennem stålpladerne. I testfasen bød afprøvningen af de forskellige produkter imidlertid på en del utilfredsstillende resultater. Dog skilte MS Parketlim 268 sig ud ved som det eneste produkt at sikre en montering, der på én gang var utrolig stabil og samtidig visuelt flot og uden synlige fuger. Alt i alt er Stefan Grøn Knudsen stolt over resultatet og kan varmt anbefale MS Parketlim 268 til lignende projekter: 

”Opførelsen af væggene i Musikkens Hus har budt på flere udfordringer. At resultatet alligevel er fuldt tilfredsstillende, skyldes blandt andet MS Parketlim 268. Frem for alt var den optimalt holdbar og hærdede hurtigt, hvilket betød, at vi på intet tidspunkt oplevede, at limen svigtede og enkelte plader faldt ned. Derudover var fugerne helt usynlige som ønsket. Sidst men ikke mindst var produktet utrolig let at arbejde med, hvilket effektiviserede arbejdsprocessen betydeligt”, slutter Stefan Grøn Knudsen.

Musikkens Hus forventes at stå færdigt i foråret 2014, og vil blive hjemsted for Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg Symfoniorkester samt Institut for Musik under Aalborg Universitet. Derudover vil Musikkens Hus danne rammen for en lang række musikalske og kulturelle aktiviteter i området.  

Har du yderligere spørgsmål kan du kontakte vores Teknisk Service.