<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Pallevis af fugemasse holder Amager Bakke tæt
Artikler byggeriDK

Pallevis af fugemasse holder Amager Bakke tæt


Igennem det seneste halvandet år er der gået utallige paller Sealflex Hybrid 522 fugemasse til at fuge de 400 indvendige ståldøre på hovedstadens spritnye energi- og affaldsforbrændingsanlæg, Amager Ressource Center - i daglig tale kaldet Amager bakke.


En spektakulær vision om at placere en skibakke og folkepark på toppen af et forbrændingsanlæg har sat Amager Bakke på landkortet som et opsigtsvækkende byggeri. Den kileformede bygning skyder op i landskabet og danner rammen om Københavns energi- og forbrændingsanlæg, Amager Ressource Center.


Det avancerede forbrændingsanlæg er efterhånden gået i drift og producerer nu varme til flere egne af Danmark, mens det rekreative område ovenpå med skibakke, klatrevæg og folkepark forventes at åbne i løbet af 2018.


400 ståldøre

I det cirka 40.000 kvadratmeter store byggeri er intet mindre end 400 indvendige døre i stål blevet fuget med Dana Lims Sealflex Hybrid 522. Der er gået utallige paller fugemasse på projektet.


-Vi har anvendt Danalims Sealflex Hybrid 522 på alle dørene. Den fungerer godt og er nem at arbejde med, og så lever den op til alle krav, siger Roald Steen fra RS Fugeservice aps, som gennem det seneste halvandet år har stået for at fuge de 400 Multitek-døre i bygningen.


På projektet har der nemlig ikke været krav om at bruge en decideret brandfuge, fordi dørene er isolerede.


- Vi har rådført os med Dana Lim og derfor valgt lige præcis denne fuge, for den er god at arbejde med på et projekt som dette, siger Roald Steen, der tilføjer, at han er glad for at kunne trække på den viden, Dana Lim stiller til rådighed:


- Når jeg støder ind i en særlig udfordring, får jeg ofte rådgivning og viden hos min kontaktperson eller hos Dana Lims tekniske afdeling. Det letter en del processer, siger han.


Hurtighærdende fuge

Sealflex Hybrid 522 tilhører den nye generation af MS-polymer fugemasser, der kombinerer de bedste egenskaber fra silicone- og polyurethan-fugemasser. Fugemassen hærder ved en reaktion med luftens fugtighed, og danner en elastisk fuge.


Sealflex Hybrid 522 er absolut lugtfri, neutral og hurtighærdende, kan overmales og har en fremragende bestandighed mod klimatiske påvirkninger.  Den anvendes som universal konstruktionsfugemasse i byggeri, industri og marine, såvel ude som inde. Den er særlig velegnet til ekspansionsfuger, facadefuger og tætningsopgaver hvor man tidligere ville have anvendt siliconefugemasse, men i stedet ønsker Sealflex Hybrid 522's overmalbarhed og forenelighed.


Læs mere om produktets egenskaber


Få rådgivning
Har du brug for rådgivning eller støder du ind i særlige udfordringer? Så tag fat i din kontaktperson, eller kontakt teknisk afdeling direkte