<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Quattro 213
Artikler byggeriDK

Undgå ”tapetproblemer” med ny væglim
I løbet af de sidste fem til ti år er der sket ændringer i den måde, vi bygger på. Tidligere kunne man på ujævne underlag med fordel benytte tapet og limtyper, der strammede sig op som trommeskind og dermed usynliggjorde diverse ujævnheder. I dag har man tilnærmelsesvis perfekte underlag for tapetsering. Alligevel kan tapetsering, navnlig ved lav luftfugtighed om vinteren, bidrage til problemer. Tapetet kan trække sig og i værste tilfælde løsne sig i samlingerne og trække spartelmassen af væggen. Det kan være svært at gennemskue årsagen til dette problem, da mange faktorer spiller ind. Det er dog primært det faktum, at tapetet trækker sig sammen ved udtørring, der giver udfordringerne, men også en kombination af et svagt underlag, uhensigtsmæssige limtyper samt en lav luftfugtighed spiller ind.

Vær´ ekstra omhyggelig om vinteren
Især luftfugtigheden spiller en central rolle, når man sætter tapet op. Det har altid været kendt, at tapet udvider sig, når det bliver fugtigt og trækker sig sammen, når det tørrer op. Derfor er problemet størst om vinteren, hvor luftfugtigheden er lav. Nedenstående tabel illustrerer, hvorfor tapetsændinger kan opstå:

 

Høj luftfugtighed (sommer)

Lav Fugtighed (vinter)

Våd tapet med påført lim.

Bredde 54,0 cm

Bredde 54,0 cm

Tør tapet efter tørring af lim

Bredde 53,4 cm

Bredde 52,9 cm

Ændringer i bredde

0,6 cm

1,1 cm

Som det ses ud fra tabellen, er svindet næsten dobbelt så stort om vinteren sammenlignet med om sommeren. Lav luftfugtighed er dog ikke ene skyldig i dette problem. Underlaget og den brugte limtype spiller ligeledes en rolle, når man tapetserer.

 

Quattro Væglim 213 sikrer din tapetsering
Nye byggemetoder kræver nye limtyper. Derfor anbefaler Dana Lim, at du bruger den nye Quattro Væglim 213, der passer til alle typer tapet og opsætningsmetoder. På den måde minimerer du risikoen for, at tapetet trækker sig og i værste tilfælde løsner sig i samlingerne og trækker spartelmassen af væggen. Den nye lim er specielt udviklet til at forhindre, at tapetet trækker sig sammen.

Quattro 213=Lille spænding

Traditionel lim=Stor spænding

Quattro Væglim 213 - ét produkt til alle opgaver
Et øget fokus på effektivitet og arbejdsmiljø har gjort, at professionel tapetsering og opsætning af filt og væv i dag ikke altid gøres med kost, pensel eller rulle, men derimod ved sprøjtepåføring eller ved brug af klistermaskiner. Quattro Væglim 213 er tilpasset, så den netop kan anvendes til alle påføringsmetoder. Limen er ikke kun en tapetlim, den fungerer også optimalt til de populære filt- og glasvævstyper.

Du kan læse mere om Quattro 213 her.