<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Turbo Tack giver Olsen Banden kamp til stregen
Artikler byggeriDK

Skide godt, Dana Lim! Sådan lød det fra Herning Pengeskabsfabrik i forbindelse med lanceringen af deres nye model med det legendariske navn Franz Jäger. Med hjælp fra Turbo Tack 291 står virksomheden nu klar med et pengeskab, som ville give selveste Egon Olsen kamp til stregen.

Franz Jäger er ikke bare et fiktivt pengeskab fra de legendariske Olsen Banden-klassikere. Egmont Film indgik nemlig for nylig en aftale, som gav Herning Pengeskabsfabrik licens til at distribuere pengeskabe med navnet Franz Jäger. Et brand af den kaliber forpligter – ikke mindst, hvad angår de materialer, der skal være med til at sikre det gode håndværk, som Danmarks mest berømte pengeskab lægger navn til. 

Særlig overfladebehandling gav udfordringer
- Der opstod en alvorlig udfordring intet mindre end et døgn før lanceringen af pengeskabet. Det nøgleskilt, der sidder på forsiden af pengeskabet og bl.a. er med til at tilføre det særlige look, som kendetegner Franz Jäger-modellen, viste sig at have problemer med at hæfte på skabet. Den anvendte montageteknik var ganske enkelt ikke tilstrækkelig i forhold til den særlige overfladebehandling, som netop dette pengeskab havde fået, forklarer Jef Jefsen, der er direktør hos Herning Pengeskabsfabrik.   

Nu var gode råd dyre, og med en lancering lige om hjørnet så Jef ingen anden udvej end at opsøge Bygma i Herning for at få hjælp. Her mødte han Dorde la Cour, der er salgskonsulent hos Dana Lim, og satte hende ind i situationen:

- Jeg forklarede Dorde, at vi havde akut behov for en lim med en tyk konsistens og god vedhæftning på lak og aluminium. Herefter stak hun mig en tube med montagelimen Turbo Tack 291 og sagde, at det var denne, vi skulle bruge. Og den viste sig heldigvis at være svaret på vores udfordring – endda til trods for vores ret specifikke produktkrav, fortæller Jef Jefsen.

Lige i skabet
Ud over kravene til konsistens og vedhæftning behøvede Herning Pengeskabsfabrik ifølge Jef Jefsen et produkt, der kunne anskaffes i små emballager. Fabrikken laver nemlig sine Franz Jäger-pengeskabe i serier á 10, og store emballager er derfor ikke hensigtsmæssigt til produktion af denne model, da det hurtigt fører til produktspild.

- Vi har heldigvis for nylig valgt at gøre Turbo Tack 291 tilgængelig i 75 ml tuber, fortæller Dorde la Cour om den neutral fugthærdende montagelim. Hun supplerer:

- Turbo Tack 291 er meget velegnet til opsætningsopgaver på en bred vifte af materialer og overflader, ude såvel som inde. Den er desuden hurtighærdende, lugtfri og helt uden opløsningsmidler og phthalater. 

Jef Jefsen er ikke bange for at bruge udtrykket ”lige i skabet” om Turbo Tack 291, som allerede er blevet en fast bestanddel i forbindelse med fabrikkens øvrige produktion:   

- Løsningen viste sig at være så velegnet til produktionen af vores Franz Jäger-modeller, at den hurtigt fandt vej til vores øvrige produktion. Vi bruger den nu til flere af vores andre pengeskabe, og det fungerer intet mindre end forrygende, konkluderer Jef Jefsen.