<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Ny smeltelim til fødevareindustrien
Artikler industriDK

Dana Lim står nu klar med en ny energioptimerende smeltelim til fødevareindustrien. Med et indhold af ca. 70 pct. naturlige ingredienser, som naturen selv reproducerer, sikrer Krystal Nature en minimal belastning af miljøet, samtidig med at produktionens energiforbrug holdes nede.       

Den danske fødevareindustri kan snart hilse en ny grøn smeltelim velkommen. Dana Lim har nemlig indgået samarbejde med den norske limproducent Krystal om dansk videresalg af produktet Krystal Nature på det danske marked.  

Reduceret energiforbrug

Smeltelimen Krystal Nature udgøres af råvarer, der alle er godkendt til direkte kontakt med næringsmidler, hvilket gør den særligt velegnet til brug i forbindelse med fødevareproduktion og på bryggerier, f.eks. til pakning af dybfrosne produkter, emballering mv.

- Krystal Nature består af ca. 70 pct. naturlige ingredienser. Limens evne til at kunne applikeres ved selv lave temperaturer sikrer et reduceret energiforbrug i produktionen, samtidig med at udgifter til både vedligehold og service holdes nede. Den lave anvendelsestemperatur giver desuden en høj termisk stabilitet samt minimale røg- og lugtgener fra limanlægget, forklarer Krystals direktør Tom Kittelsen og påpeger, at produktet er resultatet af flere års arbejde med at udvikle en smeltelim, der er så minimalt miljøbelastende som muligt.  

Lavere omkostninger til vedligehold og service
Dana Lim har længe oplevet en stigende efterspørgsel på løsninger, hvor kvalitet og miljøbevidsthed går hånd i hånd. Derfor er industrichef Troels Mølgaard glad for nu at kunne tilbyde fødevareproducenter og bryggerier en kvalitetsstærk smeltelim, der samtidig udgør et grønt alternativ.

- For en international fødevareproducent med produktion i flere lande kan det være en stor fordel, at man har mulighed for at indkøbe det samme limprodukt i hele Skandinavien. Samtidig har denne lim en række egenskaber, som stadigt flere produktionsvirksomheder efterspørger, nemlig en grøn profil. Krystal Nature er tilpasset til at indgå i en proces for svanemærkning af produkter, hvilket garanterer, at den lever op til markedets strengeste krav, hvad angår bæredygtighed og miljø, forklarer Troels Mølgaard og fortsætter:

- Krystal Nature er ikke bare særdeles velegnet til dybfrysning. Limen har også en særlig god adhæsion, dvs. evne til at hænge ved, i forhold til vanskelige overflader såsom

testliner, kraftliner og trykfarver. Frem for alt er Krystal garant for en høj standard, da samtlige af virksomhedens produkter kvalitetssikres, inden de forlader fabrikken.