<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Fejlfri fuger betaler sig
dana lim

Fejlfri fuger betaler sigFejl i fugearbejdet kan blive en dyr og tidskrævende fornøjelse. På lang sigt kan det give følgeskader på bygningen og være til gene for dem, der bor der. Derfor er det vigtigt, at fugerne laves rigtigt fra starten.

Hos Dana Lim gør vi en dyd ud af at rådgive vores kunder om fugearbejde, så det udføres korrekt. Det kan nemlig både blive en dyr affære og medfører gener for beboerne, hvis fugearbejdet ikke er udført ordentligt fra starten.

- Hvis fugen ikke udføres korrekt, kan det ende med, at hele arbejdet skal gøres om. I værste tilfælde kan det ende i dyre erstatningssager på grund af følgeskader i konstruktionen. For dem, der bor i bygningen, kan fejl i fugearbejdet medfører et usundt indeklima med træk, fugt og vandskader, siger Dana Lims udviklingschef Erik Andersen.

Dyr efterregning
Rene Friedrich, indehaver af fugevirksomheden Renés fuger i Bording Kirkeby i Midtjylland, har arbejdet i fugebranchen i 5 år. Som hos alle andre håndværkere er kundetilfredshed alfa og omega, og derfor betyder det meget, at resultatet er tilfredsstillende fra starten.
 
- Hvis fugemassen ikke behandles rigtig fra starten, risikerer man, at fugen slipper, og så er der kun én til at betale efterregningen, og det er den håndværker, der har udført det. Desuden kan det føre til skader på bygningen. Holder en fuge ikke tæt udvendigt, kan fugt og småkryb finde vej gennem sprækkerne. Og hvis der for eksempel er tale om en trækonstruktion, er der stor risiko for, at fugten medfører råd og skimmelsvamp, siger René Friedrich og fortsætter:

- En af de mest almindelige fejl sker, når man ikke trykker fugen ordentlig fast, men nøjes med at stryge den glat med en fugepind, så den ser pæn og elegant ud på overfladen. Når fugen ikke er trykket fast, så er det helt sikkert, at den slipper, fordi den ikke kan strække sig på den rigtige måde, sige René Friedrich og fortsætter

Gode produkter betaler sig
Ifølge Rene Friedrich sker fejlene ofte, når man vil spare tid og penge, og derfor ikke får gjort sit forarbejde ordentligt. Det gælder om at følge de forskrifter, der findes og vælge de rigtige løsninger, materialer og fugeopbygninger.

- På sigt kan det virkelig betale sig, at gøre forarbejdet ordentligt. Det gælder især om at forberede det materiale, man fuger på, så det kan modtage fugemassen bedst muligt. Hvis man eksempelvis arbejder med beton eller porøse mursten, handler det om at bruge en primer, der lukker af og sørger for at fugen får bedre greb.


Vil du være sikker på at opnå et fuldt tilfredsstillende resultat, så husk også at kvalitet er en investering, der betaler sig. Forkerte produkter leverer nemlig langt fra altid det lovede resultat, men kan tværtimod medføre alt fra tidskrævende arbejdsprocesser til utilfredsstillende resultater.


Det er med andre ord vigtigt, at du vælger det helt rigtige produkt til netop den opgave, som du skal udføre – og her er produktkvalitet en vigtig faktor i forhold til at opnå det bedst mulige resultat. Den rette fugemasse er derfor afgørende, hvis du vil opnå en effektiv arbejdsgang samt et flot og holdbart resultat.


Er du i tvivl om valget af den rigtige løsning, så husk at kontakte vores tekniske service, inden du rækker ud efter den billigste fugemasse. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning om korrekt udførelse og produktvalg, så du hurtigt og sikkert kan komme videre med opgaven.