<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Flot resultatfremgang og nordiske vækstambitioner
dana lim

Flot resultatfremgang og nordiske vækstambitioner


Danmarks førende lim-, spartel- og fugemasseproducent Dana Lim kan med sin årsberetning fremvise en flot fremgang. Med en omsætning på 348,8 mio. kr. og et resultat før skat på 13,7 mio. kr. præsterer den Køge-baserede limproducent fremgang fra sidste år, hvor resultatet før skat lød på 8,3 mio. kr.

 

Byggesektorens generelle aktivitetsniveau aflæses på bundlinjen

Dana Lim servicerer hele byggeriet med lim, spartel og fugemasse, og er markedsledende i Danmark. Derfor kan den generelle fremgang i byggeriet aflæses direkte på bundlinjen hos Dana Lim:

 

”Som markedsledende i Danmark afspejles aktiviteterne i byggeriet tydeligt på vores bundlinje. Eftersom størstedelen af vores salg foregår til byggesektoren, kan vi mærke de gode konjunkturer og den generelle fremgang i byggeriet, som vokser pænt i øjeblikket,” siger Lars Christensen, som er adm. direktør i Dana Lim.

 

Nordiske vækstambitioner

Dana Lims vækstambitioner taler sit tydelige sprog med den udvidelse, der lige nu foregår på virksomhedens adresse i Køge, hvor en 3.800 kvadratmeter stor tilbygning tager form. Den skal huse et nyt færdigvarelager, og det vil betyde optimering af de interne arbejdsgange og processer. Med en optimeret produktion på plads rettes blikket mod de øvrige nordiske lande, hvor Dana Lim opererer i dag. Ambitionen er, at Dana Lim også her opnår en position som markedsledende - en strategisk indsats, der intensiveres over de næste 3-4 år:

 

”Vi har nu fokus på at få bedre fodfæste i de øvrige nordiske lande, og derfor sætter vi nu tryk på at følge vores vækstambitioner med nye go to market-strategier, der er tilpasset de enkelte markeder,” siger Lars Christensen fra Dana Lim, som de seneste 15 år har haft datterselskab i Sverige, i Norge de seneste to år.

 

Forventninger til næste år

Dana Lim forventer en pæn vækst for næste år også, dog forventes dette års investeringer i ny lagerkapacitet samt flere medarbejderressourcer i de nordiske lande at sætte sit præg på næste års omsætning.


”Vi foretager nødvendige og omfattende investeringer lige nu, og det betyder, at vi ikke venter samme vækst på bundlinjen, men vi kommer til at tjene flere penge, og det er helt i tråd med vores vækstplaner,” siger Lars Christensen om forventningerne til næste års resultat.


Fakta om Dana Lim
Dana Lim er Danmarks største producent af lim, fugemasse og spartel.
Ejer: Kai Hansens Fond. Fonden ejer koncernen Dana Lim og uddeler hvert år midler til samfunds- eller erhvervsfremmende forskning
Datterselskaber: Sverige, Litauen, Ungarn, Kina og Norge
Antal medarbejdere: 170

Nøgletal i mio. kr

 

2016/17

2015/16

Omsætning

348,77

323,144

Årets resultat før skat

13.733

8,362

Årets resultat

10.971

5,752