<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Gennemprøvet lim satte hårde plader til vægs i stofindtagelsescenter
dana lim

Gennemprøvet lim satte hårde plader til vægs i stofindtagelsescenter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Et Dana Lim-produkt blev løsningen, da håndværkere fra entreprenørvirksomheden Anders Damgaard Nielsen ApS tidligere på året skulle udføre en de afsluttende opgaver i forbindelse med etableringen af et permanent stofindtagelsescenter til stofbrugere på Vesterbro i København.

Stofindtagelsescenteret, der gør det muligt at indtage stoffer under hygiejniske forhold og tilsyn af sundhedspersonale, er indrettet i en bevaringsværdig tidligere slagtehal i den ældste del af hovedstadens fødevareerhvervskvarter, Kødbyen. I forbindelse med ombygningen blev bygningens ydermure isoleret indvendigt med tykke porebetonplader, og det var med til at gøre det til en udfordring at montere den endelige vægbeklædning, glatte og hårde plader i glasfiberarmeret polymerkomposit, fortæller indehaver og grundlægger Anders Damgaard Nielsen fra entreprenørvirksomheden.


-  Af æstetiske grund og af hensyn til rengøringsvenlighed var skruemontering udelukket, og da de isolerende porebetonplader har en relativt porøs overflade, havde vi brug for et limprodukt med meget gode klæbeegenskaber, siger Anders Damgaard Nielsen.

Pladeleverandøren foreslog et meget dyrt konkurrerende produkt, og det fik entreprenøren til at spørge sin egen faste materialeleverandør, om der kunne findes et alternativ. Det resulterede i en anbefaling af Dana Lim Montage Ekstra 292, vores neutrale, fugthærdende montagelim der er fri for opløsningsmidler og phthalater og danner en stærk og samtidig elastisk limfuge.

Problemfri montering
Dermed var vejen banet for en problemfri montering af omkring 300 m2 polymerkompositplader i formatet 60 gang 210 centimeter.

- Arbejdet gik smertefrit, Montage Ekstra 292 er let at arbejde med og gav en god vedhæftning på begge overflader, siger Anders Damgaard Nielsen.

Hans virksomhed påtager sig hovedsagelig murerentrepriser, men også jord-, beton- og kloakarbejder er på programmet for de cirka 20 ansatte. I forvejen kendte Anders Damgaard Nielsen især Dana Lim-produkter i forbindelse med etablering af såkaldte dilatationsfuger i lange ydermure af tegl.

Ud over murisolering og vægbeklædning stod entreprenørvirksomheden for jord- og betonarbejdet samt rumopdeling. I alt var Anders Damgaard Nielsens folk i gang med opgaven gennem otte-ni måneder.

Det er gode egenskaber i en lang række sammenhænge, der har gjort Montage Ekstra 292 til et af Dana Lims mest udbredte produkter, ikke mindst i professionel sammenhæng, vurderer marketingchef Lars Wulff.

- Montage 292 hærder hurtigt, selv ved meget lave fugtniveauer, og har en meget høj vedhæftningsevne. Det er den type egenskaber, der adskiller et kvalitetsprodukt fra billige alternativer, og professionelle brugere lægger stor vægt på at vælge produkter, de har tillid til, siger Lars Wulff.

Montage Ekstra 292 kan benyttes både ude og inde. Den hæfter på de fleste materialer og bruges for eksempel til opsætning af spejle og paneler.

Vesterbros stofindtagelsescenter, der har fået navnet H17 efter adressen på Halmtorvet 17, er med sine 1000 m2 Nordens største af sin art og har flere hundrede daglige brugere. Det er åbent alle ugens dage.