<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Gode råd fra Køge til Kairo
dana lim

Gode råd fra Køge til Kairo

 

11 egyptiske direktører var i starten af august på besøg her i Dana Lim for at se, hvordan medarbejdertrivsel og dialog fungerer på en dansk arbejdsplads. Delegationen, der var inviteret af Dansk industri, var især imponeret over tilliden mellem ledelse og medarbejdere.

”I Danmark skyder man ikke skylden på medarbejderen, der har lavet en fejl. Man sørger i stedet for, at det ikke sker igen. Det kræver, at medarbejderne stoler på ledelsen. Det princip vil jeg gerne tage med hjem.”

Sådan sagde Hany Tarek El-Nabarawy, direktør i Arab Mechanical Engineers. Han var en del af den egyptiske delegation, der i starten af august besøgte fem danske virksomheder. En af disse virksomheder, der blev udvalgt til besøg, var Dana Lim.

- Når nogen viser interesse i vores måde at tage os af medarbejderne og drive virksomhed på, så viser vi det selvfølgelig glædeligt frem, siger adm. direktør Lars Christensen.

Han mener, det er vigtigt, at medarbejderne føler sig værdsatte, og han fortalte delegationen, at medarbejderne i virksomheden har mulighed for at påpege fejl, de finder i produktionen. Det overraskede den egyptiske direktør.

- Det er meget anderledes end i Egypten, hvor virksomhederne er meget topstyrede. Det betyder, at medarbejderne sjældent er lige så engagerede i virksomheden, siger Hany Tarek El-Nabarawy.

Det største kompliment, man kan få, er vel en uopfordret ansøgning. Lige præcis dét skete kort efter besøget var gået i gang. En af de besøgende egyptiske direktører spurgte, om der var en stilling ledig – hvilket alle morede sig meget over.

Samarbejde mellem Danmark og Egypten
I Dansk Industri samarbejder man med Federation of Egyptian Industrys gennem Dansk Arabisk Partnerskabsprogram, som er til for at fremme relationen med Afrika og Mellemøsten.

Den dialog, som besøget fra Egypten giver mulighed for, er derfor utroligt givende for danske virksomheder.

- Vi vil også gerne hjælpe egypterne, fordi danske virksomheder som for eksempel Arla ikke vil være i Egypten, medmindre de kan producere under samme vilkår som herhjemme. Så målet er, at flere danske virksomheder får adgang til det egyptiske marked, siger Bjarne Palstrøm chefkonsulent i Dansk Industri.

Her hos Dana Lim er vi altid glade for at fortæller om vores virksomhedskultur. Dets mere kulturen bliver talt om, jo bedre funderet bliver den i vores organisation.