<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Gør bygninger vinterklar nu og undgå frostskader
dana lim

Gør bygninger vinterklar nu og undgå frostskaderSå er det ved at være sidste udkald for at gøre bygninger vinterklar og reparere på revner og huller i murværk, inden frosten sætter ind.

De fleste bygninger har revner, og ofte begynder de som små skønhedsfejl, der kan repareres på, hvis man tager det i opløbet. En mindre revne i soklen eller et hul i facaden kan hurtigt vokse sig til en større reparationsopgave, hvis den får lov at udvikle sig til en regulær frostskade. Derfor er det vigtigt at foregribe større bygningsskader ved at reparere på revnerne, inden frosten har bidt sig fast.


Færdigblandet mørtel

Og man behøver ikke en cementblander, 25 kg cement og en masse sand for at komme de mindre revner og huller til livs. En færdigblandet mørtel som Concrete Fix 549 er nemt at arbejde med og kræver ikke det store udstyr. Det forklarer Lars Wulf, der er marketingchef hos Dana Lim.

- Med Concrete Fix er det typisk en opgave, som den almindelige husejer sagtens selv kan udføre. Det er nemt at arbejde med og nemt at påføre med den fugepistol, de fleste alligevel har liggende derhjemme, siger Lars Wulf.


Nem at arbejde med

Concrete Fix er vandbaseret mørtel, som hæfter på de fleste materialer som for eksempel mursten, beton og cement. Når den er tørret op i løbet af et par dage, er den både vejr- og vandbestandig. Efterfølgende kan man slibe eller male murværket uden problemer. Concrete Fix har samme gode egenskaber som den mere klassiske cement-løsning, og den er noget nemmere at arbejde med fordi den fås som patron, der er klar til brug.

- Det danske vejr er generelt ret hårdt ved vores bygninger, for de får tæsk af store mængder nedbør, hård vind og bidende frost. Derfor er det vigtigt at få repareret på revnerne nu, inden frosten sætter ind, så en revne i soklen ikke kommer til at betyde vandskader indenfor, siger Lars Wulff. 


Hold øje med revnerne

Der kan være mange årsager til revner og huller i bygninger, og det er altid værd at undersøge, hvilken type revne, der er tale om.

- Som udgangspunkt bør man reparere alle udvendige revner, fordi åbningen giver adgang til fugt i muren og isoleringen. Men man skal selvfølgelig være opmærksom på, om det er en type revne, der vokser eller er meget bred, siger Lars Wulff og tilføjer, at det kan være tegn på sætningsskader, som kræver særlig opmærksomhed.


En god huskeregel er, at små revner, der er under en halv centimeter brede, skal man selv reparere med det samme, fx med Concrete Fix. Ved revner, der er bredere end det eller ved revner, der vokser, skal man have en murer til hjælp.


Har du spørgsmål til produktet, sidder Dana Lims tekniske service altid klar til at hjælpe dig.