<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Ildsjæl fra byggebranchen takker af efter 50 år
dana lim

Ildsjæl fra byggebranchen takker af efter 50 år

 

 

Salgschef Birger Mader rundede denne måned 70 år og gik samtidig på pension efter et halvt århundrede i byggebranchen. Det blev markeret med en reception d. 29. marts hos Dana Lim i Køge.

 

Salgschef Birger Mader, der ved årtusindskiftet startede som salgschef i Dana Lim, fyldte 70 år i marts og takkede dermed af efter et halvt århundrede med salg og rådgivning indenfor byggeriet. Birger har været vidt omkring i branchen, men afslutter sin langvarige karriere hos Danmarks førende Lim- og fugeproducent, Dana Lim.

 

Birger er oprindeligt udlært reservedelsekspedient. Efter sin læretid i Carl F overgik Birger til Expandite, der senere blev opkøbt af Fosroc. Birger fortsatte, og efter endnu to opkøb tiltrådte han som salgschef hos Dana Lim. En af de vigtige aftaler, der blev forhandlet hjem som led i Dana Lims opkøb af Åffa i år 2000, var at Birger og hans indgående kendskab til branchen fulgte med.

 

-  Med opkøbet af Åffa var et af vilkårene, at vi skulle have Birger med. I starten var han ikke meget for det. Men efter et møde med Birger, fik jeg overbevist ham om, at Dana Lim har nogle rigtig gode værdier og et godt sted at komme hen. Det lykkedes derfor, og jeg er sikker på, at Birger ikke har fortrudt, fortæller Mogens Overgaard, bestyrelsesformand i Kai Hansen fonden og daværende adm. direktør for Dana Lim. 

 

Gadedrenge-charme og skarphed har skabt loyale relationer
Birger er kundernes mand, og som en respekteret brancheprofil med mange loyale kunder har han været med til at sikre fortsat succes for Dana Lim indenfor byggerisegmentet. Gennem årene er der blevet skabt mange gode relationer i hele landet, og det har været en udfordring for konkurrenterne at dæmme op for.

 

- Jeg husker, at dengang Birger var min konkurrent, var det ikke nemt at tale kunderne ud af Birgers fold. Kunderne har altid været meget loyale over for ham. Det var med hiv og sving, hvis man skulle overbevise dem om, at de skulle skifte leverandør, fortæller salgschef hos Dana Lim Ole Krogfelt.

 

De mange år i branchen bunder i arbejdsglæden og samværet med kunder og kolleger.
Birgers motto har altid været: ”Det skal være sjovt at gå på arbejde,” og det er der mange, der igennem tiderne har nydt godt af.

 

- Nogle gange sammenligner jeg ham lidt med Preben Elkjær. Birger har nemlig samme gadedrenge-charme. Han kan sagtens give kunderne lidt røg, men man skal ikke tage fejl, han er knivskarp og professionel. Jeg tror det er en af grundene til, at Birger er så vellidt og dygtig til det, han gør, fortsætter Ole Krogfelt.

 

Nye kræfter til posten efter mesterlære
Birger Maders afløser er fundet i egne rækker, og her har Rasmus Qvist overtaget stillingen. Som kollega til Birger har han stået i mesterlære i mange år og har set frem til at tage over for et ikon i branchen. Rasmus Qvist er tiltrådt stillingen som slagschef den 1. april, og han kommer fra en stilling som key account manager hos Dana Lim.