<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Ny digital bibel for professionelt fugearbejde
dana lim

Ny digital bibel for professionelt fugearbejde


Fugebranchen FSO står nu klar med en ny digital fugeguide. Guiden, som er tilgængelig og brugbar for alle, gør det nemt for byggeriets professionelle at vælge de rigtige fugeløsninger og sikre bedre kvalitetsstyring.

Nu er det blevet enkelt for udførende, projekterende, bygherrer og rådgivere at finde den rigtige fugeløsning. Med den nye digitale fugeguide fra FSO kan du med få klik finde f.eks. udfaldskrav, krav til udformning og ydeevne for præcis den fugeløsning, du arbejder med. Fugeguiden er et digitalt beskrivelsesværktøj, som redegør for, hvilke krav der er til de mange forskellige fugeløsninger, der benyttes ved nybyggeri og renovering. Både i forhold til lovgivning, projektkrav, miljø og økonomi.

- Den nye fugeguide er et redskab, der skal gøre det lettere at lave en præcis beskrivelse af alle typer fugeopgaver. Det er en opdateret version af vores gamle fugeguide, som efterhånden var 30 år gammel og utidssvarende i forhold til den måde, der bygges på i dag og de nye byggematerialer, der er kommet på markedet, fortæller Flemming Bille, bestyrelsesmedlem for Fugebranchen, FSO.

Enkelt og effektivt
Den digitale fugeguide rummer illustrerede beskrivelser af fugeløsninger, materialevalg og fugeopbygninger. Hvis fugearbejdet skal kunne udføres korrekt, er det vigtigt, at afstanden mellem kontaktfladerne passer, og her kan håndværkeren få overblik i fugeguiden.  Det gør arbejdet betydelig lettere, at udførligt beskrivelsesmateriale altid er lige ved hånden.

- Den digitale fugeguide er tilgængelig og brugbar for alle. Meget af det arbejde, der skal være i orden inden fugeentreprenøren kommer ud, er typisk lavet af andre faggrupper. Her giver guiden svar på, hvad kravene er. Håndværkeren kan for eksempel gå ind og se, hvordan fugeløsninger skal opbygges og udføres. På den måde sikrer han, at fugearbejdet bliver udført korrekt med det samme og undgår på den måde dårlige resultater, der skal laves om midt i byggeprocessen, siger Flemming Bille.

For den projekterende giver den digitale fugeguide mulighed for at trække beskrivelserne direkte over i udbudsmaterialet. Den projekterende undgår dermed at bruge tid på at lave egne beskrivelsesafsnit og er samtidig helt sikker på, at beskrivelserne for det arbejde, der skal laves, er korrekte.

Bedre kvalitetsstyring
Som noget helt nyt gør den digitale fugeguide det muligt at finde beskrivelser af fugers tolerance og dimensionering, og ifølge Ole Korgfelt, der er salgschef hos Dana Lim, kommer det til at betyde meget for kvalitetssikringen af det fugearbejde, der bliver udført. 

- Guiden kan i høj grad bidrage til at sikre kvaliteten af fugearbejdet og udbrede nye standarter i branchen. Du kan f.eks. finde udførlige beskrivelser af dimensionering af fugerne, så du sikrer, at de har den rigtige tykkelse i forhold til bredden. Derudover kan du gå ind og søge hjælp til tolerancer for fugearbejdet, så du ved præcis, hvor meget udfald der må være, siger han.

Oplev Fugebranchens nye digitale fugeguide her.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte Dana Lims tekniske service, hvis du har spørgsmål, hvor vi altid sidder klar til at rådgive dig om brugen af vores produkter.