<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Parløb med leverandør sikrer holdbart resultat
dana lim

Parløb med leverandør sikrer holdbart resultat

 


Da UC Syd i Åbenrå skulle udstyres med 22.000 akustikbrikker i stof, søgte snedkerne fra 3D Inventar råd og vejledning hos Dana Lim. For hvordan limer man egentlig stof og træ sammen, så det fremstår med flot finish og efterlader et holdbart resultat?


For at skabe et resultat i rette kvalitet, som også er holdbart og lever op til æstetiske krav, er en tæt dialog mellem leverandøren og den udførende helt afgørende. Det har man erfaret hos 3D Inventar ApS, efter en usædvanlig snedkeropgave på UC Syd i Åbenrå.


Opgaven bestod i at montere specialudviklet akustikløsning i stof på de eksisterende vægge på den nyopførte uddannelsesinstitution i Sønderjylland.


”Som snedkervirksomhed ved vi nok, hvordan man limer på træ, for det gør vi jo hele tiden. Men hvordan får man den specielle stofløsning til at holde?,” siger direktør fra 3D Inventar, Morten Lorentzen. Netop det spørgsmål fik snedkerne til at indlede et testforløb, hvor mange forskellige produkter og kombinationer blev prøvet af.


Blandt de leverandører, som snedkervirksomheden søgte råd hos, var Dana Lim. Med landets førende producent af lim, spartel og fugemasse på sidelinjen, fandt man hurtigt frem til den helt rigtige og mest holdbare løsning til projektet, det var henholdsvis en montagelim og en gulvlim.


22.000 akustikbrikker

Akustikløsningen på UC Syd er udtænkt af en lokal kunstner, og løsningen har derfor både et æstetisk og funktionelt formål.


Akustikløsningen består af mange små brikker, der er limet på stof i et bestemt mønster. 3D Inventar er vant til at udføre specialopgaver fx til guldsmede-butikker, men akustikbrikker i tusindvis og stof, der skulle limes på emner i træ, var dog en helt ny type opgave.


”Forløbet blev indledt med at vi udarbejdede flere skitser og prisoplæg på, hvordan løsningen kunne konstrueres, og i den forbindelse var det helt afgørende at vi fik den rette rådgivning og de rette materialer til at løse en så usædvanlig opgave,” siger Morten Lorentzen.


Tæt dialog

Det er salgskonsulent Bjarne Holm fra Dana Lim, der har bistået med rådgivning gennem projektet i det sønderjyske. Til løsningen fandt han sammen med 3D Inventar frem til at bruge gulvlim på dele af løsningen.


”Det er vigtigt, at du som producent står til rådighed og rådgiver i processen. Vi har den erfaring og viden om produkterne, som gør at vi kan give kvalificeret rådgivning - også på et atypisk projekt som dette,” siger Bjarne Holm, som tilføjer at man med løsningen brugte montagelim 292, som er et godt produkt til alsidige opgaver med emner, der skal fastholdes. Derudover brugte man gulvlim 245, som egner sig godt til møbelstof i kraftig kvalitet.


”Det er produkter, der egner sig godt til opgaven her, hvor det er en kombination af træ og stof i kraftig kvalitet. Da opgaven her også har til formål at udsmykke var det også vigtigt med et produkt, der ikke giver afsmitning, så resultatet også fremstår med flot finish,” slutter Bjarne Holm.