<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Sådan skaffer du point til Svanemærket byggeri
dana lim

Sådan skaffer du point til Svanemærket byggeri

 

Vidste du, at du med løsninger fra Dana Lim kan skaffe over en tredjedel af de nødvendige point til Svanemærket byggeri? Vi giver dig hurtigt overblik over dine muligheder, så du kommer bedst muligt fra start.

I dag kan både etagebyggerier, skoler, daginstitutioner, parcelhuse, rækkehuse og endda sommerhuse Svanemærkes, og ordningen fortsætter med at vokse i popularitet. Det er derfor en god idé at holde dig på forkant med kravene, så du undgår at blive fanget på det forkerte ben og kommer bedst muligt fra start.

Vælg de rette byggeløsninger fra starten
Ligesom andre certificeringsordninger arbejder Svanemærket også med tildeling af point, der sker ud fra, hvilke løsninger der vælges. Skal et byggeri have Svanemærket, kræver det, at man opnår mindst 17 ud af 44 mulige point. Og hvordan opnår du så det?

Systemet er sådan opbygget, at du alene via de rette valg af byggematerialer kan opnå op til og med 10 point. Vælger du således at bygge med byggematerialer, der er mærket med Svanen eller EU Ecolabel, er du allerede mere end halvvejs i mål. 

Byggematerialerne inddeles i specifikke produktkategorier (kemiske produkter, vinduer & yderdøre, indendørs maling & lak, udendørs maling & lak, akustikplader m.m.), hvor du kan få point sådan her:

  • - Hvis mindst 10% af produktkravene i den pågældende kategori er dækket af miljømærkede produkter, så får du 1 point.

  • - Hvis mindst 50% af produktkravene i den pågældende kategori er dækket af miljømærkede produkter, så får du 3 point.

Dermed kan du ved at vælge mindst 50 procent miljømærkede byggematerialer i tre kategorier samt mindst 10 procent miljømærkede byggematerialer i en fjerde kategori opnå de maksimale 10 point for byggematerialer.

Den billige genvej til point
Hos Dana Lim ønsker vi at gøre det så nemt som muligt for dig at vælge de rette løsninger fra starten. Derfor har vi udviklet både lim og spartel, som er Svanemærket. Dermed kan du opnå hele 6 point alene med produkter fra Dana Lim. Så mangler du blot 4 point for at være i mål med dine byggematerialer – og du er allerede fra starten mere end en tredjedel i mål. 

Samtidig kan du få en lang række Dana Lim produkter, der er registreret i Ecolabels database til at indgå i Svanemærket byggeri. Det gør det nemmere for dig at vælge de løsninger, du skal bruge for at komme bedst muligt fra start med opgaven.  

Du kan finde Dana Lims svanemærkede produkter her.

Dana Lims produkter, der er godkendt til at indgå i Svanemærket byggeri, finder du her.

 

Du kan se hele oversigten over kriterierne på ecolabel.dk.