<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Skræddersyede containerløsninger til byggepladsen hitter
dana lim

Skræddersyede containerløsninger til byggepladsen hitter


Behovet for at have de mest nødvendige varer på lager i et mobilt byggemarked på pladsen eller værkstedet er større end nogensinde før. Fleksible containerløsninger betyder nemlig, at håndværkere kan minimere
deres ventetid og gøre arbejdsdagen så effektiv som mulig og i højere grad koncentrere sig om både opgaver og kunder.

 

Skræddersyede containerløsninger på byggepladsen sparer håndværkere for mange ture til og fra byggecenteret. I øjeblikket har den landsdækkende byggevarekæde XL-BYG mere end 40 containere fyldt med forbrugsvarer ude at arbejde på byggepladser rundt om i landet. Løsningen hitter hos håndværkerne, for når de ikke selv skal ud at køre for at fylde op på f.eks. skruer eller fugemasse, sparer de værdifuld tid i løbet af arbejdsugen og undgår at måtte udsætte vigtige opgaver på grund af materialemangel.

 

- Vi oplever en stigende efterspørgsel på containere til byggepladsen med forbrugsvarer. Hovedparten af de containere, som vi har stående på byggepladser, er blevet sat op i år. Med en containerløsning har håndværkerne bogstavelig talt deres helt eget byggemarked direkte på byggepladsen, udtaler Allan Boutrup, der er indkøbschef hos XL-BYG. Han suppleres af Michael Arent, der er kommerciel direktør hos tømmerhandlen Øbro Træ, som er en del af byggevarekæden XL-BYG.

 

- Udover at arbejdsdagen bliver så effektiv som mulig, kan en container ligeledes sikre byggematerialerne mod at blive ødelagt pga. lave temperaturer i vintersæsonen. Samtidig holdes både redskaber og produkter forsvarligt aflåst, hvilket minimerer risikoen for tyveri, forklarer Michael Arent.

 

Øbro Træ har netop leveret sin første containerløsning til den byggeplads, der omfavner restaureringen af den over 100 år gamle Centralpostbygning i København. Den 25.000 kvadratmeter store bygning skal laves om til et førsteklasses hotel med knap 400 værelser fordelt på tre etager, og i den forbindelse er der altså brug for en containerløsning til at effektivisere håndværkernes arbejde.

 

- Vi sørger for, at containeren løbende bliver fyldt op, så håndværkerne ikke skal gå forgæves efter varer. Løsningen består således i en færdigpakket container, der leveres på byggepladsen, forklarer Michael Arent fra Øbro Træ.

 

Hotelbyggeri kræver mobilt byggemarked

Øbro Træ har bl.a. leveret gipsplader, stålprofiler til opbygningen af hotelværelserne samt isolering til det storslåede hotelbyggeri. Men det er primært befæstning samt lim og fugemasse, der fylder i containeren, fortæller Øbro Træs kommercielle direktør.

 

- Der er tale om et omfattende byggeri, hvor materialerne hurtigt får ben at gå på. Lige nu går der omkring halvtreds mand og sætter gipsvægge op. Det kræver selvsagt tusindvis af skruer og masser af lim og fugemasse. Derfor er det oplagt at have disse materialer stående i en container, så håndværkerne ikke pludselig løber tør og er nødt til at udsætte arbejdet, indtil de igen har de fornødne materialer, forklarer han.

Leverandører med på råd 

I forbindelse med valget af produkter til den skræddersyede containerløsning har Øbro Træ haft flere forskellige leverandører med på råd, fortæller Michael Arent. Bla. har tømmerhandlen sparret med Dana Lim, der er landets førende producent af lim, spartel og fugemasse.  

 

- Dana Lim ved meget mere om lim, brandfuge og fugemasser, end vi gør. Derfor mener vi også, at det er vigtigt at have dem med på råd. Dermed er vi sikre på, at vores kunder bliver anbefalet de rette produkter, og det er god kundeservice i vores optik, forklarer Michael Arent fra Øbro Træ og supplerer:

 

-  Det betyder meget, at vi kan trække på leverandørenes faglige kompetencer. Selvom vi til daglig forhandler Dana Lims produkter, har virksomhedens specialister og salgskonsulenter et mere indgående kendsskab til produkternes egenskaber og anvendelighed.

 

- Hvor man måske tidligere ville have anvendt siliconefugemasse til ekspansionsfuger, facadefuger og tætningsopgaver, blev vi for eksempel anbefalet at bruge Dana Lims Sealflex Hybrid konstruktionsfugemasse. Produktet kombinerer de bedste egenskaber fra silicone- og polyurethan-fugemasser og er særlig velegnet til byggerier, hvor der stilles krav om optagelse af store bevægelser og en stærk forsegling, hvilket også er tilfældet med ombygningen af Postgården, slutter Michael Arent.

 

Tæt samarbejde betaler sig

Hos Dana Lim sætter man ligeledes stor pris på samarbejdet med Øbro Træ, da det styrker relationen og samarbejdet med forhandleren og giver lim-, fugemasse,- og spartelproducenten mulighed for at komme endnu tættere på slutbrugerne. 

 

- Vi vil meget gerne - i et tæt samarbejde med vores forhandlere - komme vores slutbrugere nærmere. Desuden ønsker vi i endnu højere grad at få mulighed for at rådgive vores forhandlere om produkt- og materialevalg i forbindelse med forskellige byggeprojekter, forklarer Flemming Drewes, der er salgschef hos Dana Lim og fortsætter:

 

- En fugemasse er ikke bare en fugemasse. Der er masser af teknisk viden omkring en fugemasse, der kan risikere at gå tabt, hvis vi som producenter ikke bliver taget med på råd, når der skal vælges materialer til et projekt. Det er vigtigt at vide, hvilke materialer der passer til hvad. Derfor er det tætte samarbejde mellem forhandlere og producenter alfa omega.