<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Spartelmasse på skoleskemaet
dana lim

Spartelmasse på skoleskemaet

 

På fagskoler og erhvervsskoler rundt omkring i landet er der spartel- og fugemasse på skoleskemaet, når Dana Lim lægger vejen forbi og underviser og vejleder i de nyeste produkter.

 

Som Danmarks største leverandør af lim, spartel- og fugemasse udfører Dana Lim jævnligt undervisning for elever i samarbejde med fagskoler og erhvervsskoler landet over. Et hold elever på Handelsfagskolen i Odder har netop gennemgået et forløb, hvor de har prøvet kræfter med så forskellige produkter som væv-lim, akrylfugemasser, sandspartelmasse og væg-grunder.

 

Rustes til rådgivning
Undervisningen udbydes af Dana Lim som supplement til elevernes øvrige lektioner, og det har til formål at ruste eleverne til at yde professionel rådgivning, når de er retur på arbejdspladsen efter skoleforløbet. Det fortæller Jacob Ryberg, som er faglærer for eleverne på Handelsfagskolen i Odder, hvor Dana Lim netop har gennemført undervisning for et hold elever:

 

- Gennem praktisk og teoretisk undervisning bliver eleverne klogere på forskellige typer produkter og deres egenskaber og vigtigheden af, at produkterne bruges korrekt. Når vi har leverandører inde og undervise, er det fordi, de er repræsentative for det, man møder ude i virksomhederne, siger Jacob Ryberg og tilføjer, at Dana Lim har produkter på hylderne i så godt som alle kæder.

 

Den nyeste viden
Selvom Jacob Ryberg selv er uddannet bygningsmaler, mener han, det er godt at få andre eksperter på banen over for eleverne. Derfor inviterer han eksterne konsulenter som Bjarne Holm fra Dana Lim ind i undervisningen:

 

-  Bjarne er jo en meget erfaren herre. Mange af produkterne er særegne, og samtidig udvikles produkterne hele tiden, og nye kommer til. Jeg kan som faglærer ikke holde mig opdateret på samtlige varegrupper, og derfor er det rart at få en ekspert som Bjarne på banen, for han kender produkttyperne til bunds, siger Jacob Ryberg fra Handelsfagskolen, og tilføjer, at eleverne dermed også får den mest opdaterede viden om produkterne.

 

Praktiske erfaringer
Med undervisningen får eleverne styrket produktkendskabet og de prøver kræfter med fx fugemasser og grunder i praksis. Alt sammen klæder dem på til at møde kunderne ude i kæderne med høj professionalisme og opdateret viden:

 

- Eleverne tager rigtigt godt imod det og synes det er sjovt med praktiske øvelser. Vi har fx spartelprøver med de gængse typer fuge- og sandspartelmasser. Derigennem erfarer de helt konkret selv, hvad der sker, når man fx spartler med forkert lagtykkelse, så massen ikke tørrer korrekt op. Det giver dem værdifulde erfaringer med produkternes egenskaber, siger Jacob Ryberg.

 

Vække nysgerrigheden
Som salgskonsulent hos Dana Lim er Bjarne Holm ansvarlig for at gennemføre en lang række undervisningsforløb på forskellige fagskoler og erhvervsskoler.

 

For Bjarne handler samarbejdet med skolerne ikke bare om at gøre eleverne klogere på brugen af fugemasser og sandspartel. Det handler også om at vække elevernes nysgerrighed og få åbnet deres øjne for det utal af muligheder, som produkterne har:

 

- Jeg kan tydeligt mærke begejstringen, og eleverne er gode til at spørge ind til nogle af de konkrete problemstillinger, de bliver stillet over for ude på arbejdspladsen. Ved at lade dem gøre deres egne erfaringer gennem praktiske øvelser, bliver de inspireret – og mon ikke den begejstring smitter af på deres kolleger og kunder, når de vender tilbage til kæderne efter endt skoleforløb, siger Bjarne Holm.