<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Vi svane-bygger som aldrig før
dana lim

Vi svane-bygger som aldrig før

 

Nye tal viser, at antallet af svanemærkede byggerier i Norden er firedoblet på kun tre år. Hele 8.000 svanemærkede projekter står færdige, mens omkring 18.000 er under konstruktion. Det stiller store krav til de materialer og produkter, der er med til at give byggerierne deres anerkendte miljømærke.

 

Cirkulær økonomi og bæredygtighed er vel næppe gået nogens næse forbi de seneste år. Heldigvis er det ikke kun luftkasteller. Det viser sig nemlig, at vi bygger svanemærket som aldrig før. Vores byggerier lever op til de skrappe miljøkrav som aldrig før.

 

En ny statistik fra Nordisk Miljømærkning viser en markant vækst i antallet af svanemærkede byggerier: I Norden findes der pt 8.000 færdigbyggede lejligheder, huse og daginstitutioner, som kan bryste sig af at være svanemærkede. Samtidig er hele 18.000 nye under konstruktion. Det er fire gange flere end i begyndelsen af 2016.

 

- Vi oplever i hele Norden en fortsat stigende interesse for svanemærket byggeri fra både bygherrer, entreprenører og arkitekter. Og det tror jeg, at der flere grunde til. Dels er Svanemærket et mærke, som de fleste kender og har stor tillid til. Dels er et svanemærket byggeri meget aktuelt i en tid, hvor cirkulær økonomi og FN´s verdensmål fylder stadigt mere hos de fleste, udtaler Martin Fabiansen, som er direktør i Miljømærkning Danmark, i en pressemeddelelse.

 

Som producent forpligter man sig
For at et byggeri kan få tildelt Svanemærket, skal blandt andet byggematerialerne leve op til en række høje krav. Det giver unægteligt producenterne et vist ansvar.

 

- Som markedsledende producent i Danmark og førende i Skandinavien tror vi på, at vi har en forpligtelse til at gå forrest og vise vejen. Derfor søger vi generelt at hjælpe udviklingen i en bæredygtig retning via både produktudvikling og løbende dialog med markedet, fortæller vores miljøchef Dorthe Christiansen og fortsætter:

 

- Mange af vores produkter er certificerede og miljømærkede med for eksempel Svanemærket, BREEAM, Emicode og M1. Vi arbejder hele tiden med at leve op til de høje miljøkrav, så vores løsninger kan bruges til det stigende antal Svanemærkede byggerier.

 

Vi hjælper med dokumentationen
Svanemærkede byggerier stiller typisk krav til et omfattende dokumentationsarbejde. Det hjælper vi også gerne med hos Dana Lim:

 

- Det handler om at sikre, at de anvendte produkter er registreret korrekt, og at sporbarheden sikres, så man også i fremtiden har overblik over, hvilke indholdsstoffer og delelementer et byggeri består af. Det hjælper vi mange af vores kunder med, for det kræver konkret, indgående viden, forklarer Dorthe Christensen.

 

Blandt vores svanemærkede løsninger finder du vores Danaseal Interiørfuge 521, som er en god fugemasse til indendørs opgaver og oplagt til svanemærket byggeri.

 

Også vores færdigblandede letspartelmasse Bazookaspartel 627 er svanemærket og særligt brugbar til rullepåført fuldspartling. Samtidig kan den anvendes i forbindelse med spartling af gipspladesamlinger, hvor påføringen foretages med bazooka eller spartelboks.

 

Læs mere om vores tilgang til miljø og svanemærkning på www.danalim.dk/miljoe