<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Miljø er mange ting
dana lim

Miljø er mange ting

 

 

I disse år fylder bæredygtighed meget i byggeriet. Det kan Dorthe Christensen, miljøchef hos Dana Lim, godt mærke, for hun oplever stigende efterspørgsel efter rådgivning på området fra kunder og samarbejdspartnere. Derudover er det arbejdsmiljø, indeklima og miljø, der fylder mest på Dorthes bord i dagligdagen.

 

- Som virksomhed har vi selvfølgelig ansvar for, at vores produkter er så arbejdsmiljøvenlige som mulige, såvel for vores kolleger, der står i produktionen og laver produkterne som for vores kunder, der skal arbejde med produkterne ude på byggepladserne i sidste ende, siger Dorthe Christensen, der med en baggrund som kemiingeniør har den viden og erfaring, der skal til, for at begrænse brugen af farlige stoffer i produkterne.

 

Hun uddyber:

 

Dertil har vi selvfølgelig fokus på, at vores produkter skal være så skånsomme for miljøet som muligt. Vi har flere certificeringsordninger som fx Svanemærket, BREEAM og A-mærket, vi skal leve op til - og så bruger vi meget tid på at dokumentere.

 

Hun henviser dermed til, at mange kunder har brug for rådgivning og hjælp til fx at udfylde de papirer, der sikrer, at produkterne, der anvendes på et byggeri er registreret korrekt. Det sikrer sporbarheden, så man også i fremtiden har overblik over, hvilke indholdsstoffer og delelementer et byggeri består af. 

 

Cirkulær økonomi og dokumentation

 

Affald, cirkulær økonomi, genanvendelse af produkter og certificeringsordninger som DGNB er i det hele taget varme emner i byggeriet for tiden, og derfor er det også relevante emner for miljøchefen hos Danmarks førende producent af lim, spartel og fugemasse.

 

Men når man taler om genanvendelse og cirkulær økonomi, taler man typisk om, at delelementer skal kunne genbruges - og hvordan hænger det sammen med de produkter, Dana Lim producerer?:

 

- Vi har i sagens natur fokus på, at vores produkter har meget lang holdbarhed og - lidt forenklet sagt - limer ting godt sammen. Og det er altså svært at producere en fugemasse eller lim, der samtidig let kan tages af og genanvendes, siger Dorthe med et smil og fortsætter:

 

-Derfor bidrager vi til den dagsorden ved på den ene side at skabe miljømærkede produkter, der såvel i brugsfasen som affaldsfasen er så skånsomme som muligt for mennesker og miljø. Og ved på den anden side at producere stærke kvalitetsprodukter, der sikrer holdbarhed og lang levetid af de limede eller fugede emner.

 

Ærlighed er en selvfølge

  

Et andet område, der fylder meget på Dorthe bord er indeklima og emissioner fra produkterne. Det handler om at sikre, at det byggeri, hvor der er anvendt Dana Lim-produkter er sunde at opholde sig i for slutbrugeren.

 

- Indeklima er et emne, der lige nu fylder meget især i Norge og Sverige, som er vigtige markeder for os, og det breder sig mere og mere til Danmark, fortæller miljøchefen, som mener, at det er en klar fordel, at Dana Lim er en nordisk virksomhed med produktion i Danmark:

 

- Vi adskiller os lidt fra de fleste af vores konkurrenter ved, at vi som leverandør af lim og fugemasser til forbrugere og håndværkere faktisk har både indkøb, produktion, salg og udviklingslaboratorie samlet i Danmark. Det giver os en rigtig god føling med de nordiske markeder, som vi bevæger os på. Samtidig er industrien i Norden traditionelt rigtig gode og seriøse i forhold til at følge reglerne, og for os er ærlighed en selvfølge! Så selvom kravene til byggeriet bare bliver højere og højere inden for indeklima og bæredygtighed, så forsøger vi af bedste evne at følge med og allerhelst at være lidt på forkant.

 

En af Dana Lims grundværdier er netop at samarbejde åbent og tillidsfuldt med for eksempel myndigheder og miljømærkningsorganisationer:

 

- det gør vi blandt andet i håbet om at bidrage til at lovgivning og miljøkriterier bliver så realistiske og praktisk funderede som muligt, lyder det fra miljøchefen.

 

18 år hos Dana Lim

 

Dorthe har været hos Dana Lim de seneste 18 år med miljø som ansvarsområde, og sætter stor pris på at være en del af en arbejdsplads med stor diversitet, god stemning, solide værdier, forskellige fagligheder og rig mulighed for at udvikle sig som medarbejder.

 

- Jeg har gennem mine 18 år her hos Dana Lim udviklet nye sider af min faglighed hele tiden og haft forskelligartede opgaver forbi mit bord. Miljø er mange ting og favner mange forskellige områder. Derfor bliver hverdagen aldrig kedelig, slutter Dorthe.

 

Se også: I november sidste år deltog Dorthe Christensen som oplægsholder på Kemiens Dag