<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1291220187887895&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Ny faguddannelse skal styrke fugebranchen
dana lim

Ny faguddannelse skal styrke fugebranchen 

_U5R0476

Den nye fugemontør-uddannelse på Learnmark Horsens slog dørene op i uge 43. Uddannelsen henvender sig både til faglærte og ufaglærte og varer 18 måneder, der veksler mellem skoleophold og praktik.


Mandag d. 19. oktober bød Learnmark Horsens velkommen til de første elever på den helt nye uddannelse til fugemontør. Uddannelsen er blevet til i samarbejde mellem Fugebranchen FSO, Byggeriets Uddannelser, DI Dansk Byggeri og 3F.


- Det har været et stort ønske fra branchens side at få uddannelsen op at køre. Der stilles større krav til fugearbejde i dag end tidligere på grund af klimaskærm og nye måder at bygge på. Vi har store forventninger til den nye uddannelse, som ligger i fin tråd med vores eksisterende efteruddannelse, siger Martin Christoffersen, formand for Fugebranchen FSO, til bygtek.dk.


Læs også om 40 år med fokus på stærke resultater


Stor efterspørgsel på fugeprofessionelle


Hos Dana Lim er vi glade for at kunne bidrage til den nye uddannelse af fremtidens fugemontører med både materialer og knowhow.


- Der er stor efterspørgsel på professionelle med stærke fugekompetencer, og den nye uddannelse være med til at sikre, at branchen fortsat kan levere dygtige folk til resten af byggeriet. Vi ser derfor frem til at byde endnu flere gode kræfter velkommen, understreger salgschef i Dana Lim Rasmus Qvist, der er næstformand i Fugebranchen FSO.  


Trænger du til et kursus ude i dit firma? Så læs mere her.


Flere muligheder for tilskud

Den nye uddannelse til fugemontør varer i alt 18 måneder og henvender sig til både faglærte og ufaglærte. Uddannelsen består af 10 moduler à 2 ugers varighed med praktik imellem.


For elever, der kommer langvejs fra til skolen, tilbydes der et tilskud til kost og logi på 500 kr. pr. dag. Learnmark kan tilbyde overnatning på nærtliggende mindre hotel inkl. kost og madpakke for mellem 550 kr. 650 kr. pr. dag. For dem, der kører til skolen, er der befordringsgodtgørelse til statens takster.


Der ydes VEU-godtgørelse til uddannelsen, og når man er medlem af FSO Fugebranchen og Dansk Byggeri/DI, er der yderligere et tilskud på 50 kr. i timen, når man deltager i undervisningen.